Actorul Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale la Cannes, pentru al doilea an consecutiv

Actorul francez Lambert Wilson a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, gazdă a ceremoniilor oficiale care vor avea loc la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (13 - 24 mai), au anunţat, miercuri seară, organizatorii evenimentului.

71 afișări
Imaginea articolului Actorul Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale la Cannes, pentru al doilea an consecutiv

Actorul Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale la Cannes, pentru al doilea an consecutiv (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Organizatorii au anunţat într-un comunicat de presă că Lambert Wilson a fost ales pentru a îndeplini rolul de "maestru de ceremonii" la Cannes, după prestaţia sa de anul trecut, care a fost una remarcată şi extrem de apreciată, notează voici.fr.

"La invitaţia festivalului, Lambert Wilson a acceptat să îşi asume încă o dată acest rol, la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care va avea loc între 13 şi 24 mai", au precizat organizatorii.

Astfel, pe 13 mai, la ceremonia de deschidere a ediţiei din acest an a festivalului, Lambert Wilson va deschide festivităţile, primindu-i pe scena de la Palais des Festivals din Cannes pe fraţii Joel şi Ethan Coen, preşedinţii juriului din 2015. Actorul francez va fi de asemenea prezentatorul principal al galei de decernare a trofeului Palme d'Or, în timpul ceremoniei de închidere a festivalului, pe 24 mai.

Simţindu-se foarte confortabil în acel rol de gazdă a ceremoniilor oficiale de la Cannes 2014, cu o atitudine care a fost, pe rând, lirică, spumoasă şi uşor cabotină, Lambert Wilson a avut parte anul trecut de o apreciere unanimă din partea publicului şi a organizatorilor.

Lambert Wilson a impresionat la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de la Cannes şi prin eleganţă, calm şi elocvenţă lirică, într-un discurs în care a evocat dragostea sa pentru cinema. La finalul ceremoniei de decernare a trofeelor de la Cannes, după ce filmul "Winter Sleep", regizat de Nuri Bilge Ceylan, a fost recompensat cu Palme d'Or, actorul francez şi-a încheiat discursul prin următoarele cuvinte: "Lumea e scrisă într-un limbaj de neînţeles, însă cinematografia ne ajută să îl traducem într-un limbaj universal. Fără lumina călăuzitoare a cinema-ului, fiecare dintre noi am rămâne blocaţi în întunericul nopţii".

Lambert Wilson, născut pe 3 august 1958, este fiul lui Georges Wilson, actor, manager de teatru şi directorul Teatrului Naţional din Paris. Lambert Wilson, cunoscut în Franţa pentru roluri interpretate în film, teatru şi televiziune, a devenit celebru pe plan internaţional în 1991 când a pozat alături de modelul Christy Turlington într-o reclamă a brandului Calvin Klein, dar, mai ales, pentru interpretarea personajului Merovingian în trilogia cinematografică "Matrix".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici