Amazon a cumpărat platforma comiXology care oferă versiuni digitale ale unor cărţi de benzi desenate

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anunţat joi că a cumpărat comiXology, o companie specializată în vânzarea unor versiuni digitale ale unor cărţi de benzi desenate.

70 afișări
Imaginea articolului Amazon a cumpărat platforma comiXology care oferă versiuni digitale ale unor cărţi de benzi desenate

Amazon a cumpărat platforma comiXology care oferă versiuni digitale ale unor cărţi de benzi desenate (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Lansată în 2007 şi cu sediul la New York, comiXology este o platformă online care permite cumpărarea şi lecturarea unor cărţi de benzi desenate pe tablete, prin intermediul unor aplicaţii disponibile pentru iPad şi Kindle Fire, dar şi pe telefoanele inteligente care folosesc sistemele de operare Android şi Windows 8.

Catalogul comiXology cuprinde peste 50.000 de titluri din portofoliul Marvel şi DC Comics, dar şi ale unor creatori independenţi, potrivit site-ului techcrunch.com.

"Amazon şi comiXology împărtăşesc o pasiune pentru reinventarea lecturii în această lume digitală", a declarat David Naggar, vicepreşedinte responsabil de achiziţiile de conţinut în cadrul companiei Amazon, într-un comunicat.

El a precizat că Amazon intenţionează să investească în activitatea comiXology, având în plan să crească echipa companiei şi să facă disponibile pe această platformă mai multe cărţi de benzi desenate şi romane grafice.

Este de aşteptat ca tranzacţia să se finalizeze până la sfârşitul lunii iunie, iar valoarea acesteia nu a fost divulgată.

Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani.

Pe de altă parte, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat luni că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici