Big Event / Rusanda Panfili, steaua noastră din constelaţia Zimmer - "Gladiatorul" - FOTO

Hans Zimmer, compozitor de film al coloanelor sonore “Gladiator” şi „Piraţii din Caraibe". Acesta a pornit într-un turneu mondial, incluzând-o în trupă pe violonista Rusanda Panfili. Un reportaj de Ioan Big de la Sofia, acolo unde super trupa lui Zimmer a concertat săptămâna trecută.

406 afișări
Imaginea articolului Big Event / Rusanda Panfili, steaua noastră din constelaţia Zimmer - "Gladiatorul" - FOTO

Big Event / Rusanda Panfili, steaua noastră din constelaţia Zimmer - "Gladiatorul" - FOTO

THE Big NEWS

La Sofia, săptămâna trecută, Hans Zimmer a invitat-o pe Rusanda Panfili să facă solistică pe „Chevaliers de Sangreal”, celebra temă din filmul „Codul lui Da Vinci”.

Exclusivitate:

Mâine citiţi şi un interviu Rusanda Panfili, pe Mediafax Cultură.

Acum TAM TAM Zimmer

În momentul în care a fost anunţată decizia că Hans Zimmer, cel mai de succes compozitor de film de la Hollywood din istoria ultimelor decenii, cu aproape 200 de coloane sonore semnate în CV ca şi compozitor, cu peste 100 de premii în vitrină şi alte sute de nominalizări prestigioase (de la “Gladiator” sau „Piraţii din Caraibe” la “12 Years a Slave” şi „Interstellar”), va ieşi la lumină (în acest caz, cea extrem de puternică, a sutelor de reflectoare) în primul său turneu din carieră, nu ai cum să ai decât aşteptări foarte mari de la un spectacol live.

SUPERTRUPĂ

Mai ales că în constelaţia celor aproape 70 de muzicieni pe care i-a ales pentru constituirea ansamblului interpretativ se regăsesc nume a căror notorietate este bulversantă prin ineditul combinaţiei, de la veteranii Richard Harvey (din legendarul grup de Prog-Rock Gryphon) şi Lebo M. (vocea originală din „The Lion King”) la chitariştii Johnny Marr (The Smiths) şi Mike Einziger (Incubus)... dar nu despre aceştia e vorba.

RUSANDA

Studiind caietul-program după concertul de debut pe Wembley, am rezonat la un nume uşor straniu pentru o distribuţie fabricată în Cetatea Viselor: RUSANDA PANFILI. Am decis să revăd pe 16 mai concertul supertrupei lui Zimmer la Sofia iar surpriza a fost mai mult decât plăcută. Dincolo de faptul că Rusanda are ca violonistă un rol pivotal în construcţia întregului spectacol, Hans Zimmer a invitat-o să facă solistica pe „Chevaliers de Sangreal”, celebra temă din filmul „Codul lui Da Vinci”. Şi a interpretat-o în mod strălucit!

Uite cine este Rusanda

Fără discuţie, Rusanda noastră a fost percepută de cele câteva mii de spectatori ca o stea reală de pe o scenă de concert. Jos pălăria! Hmmm... o româncuţă devine star a studiourilor muzicale hollywoodiene? Intrigant. Am început săpăturile. Rusanda, născută în 1988, şi-a început studiile muzicale în România la Liceul de muzică “George Enescu” din Bucureşti iar la vârsta de 11 ani(!), a devenit una din cele mai tinere studente ale Conservatorului de muzică din Viena. În anul 2015 a absolvit cu excelenţă studiile de Master la Universitatea de Muzică şi Arte din Viena... dar, totuşi, care a fost misterul evoluţiei spectaculoase de la un bursier „Herbert von Karajan” şi interpret de succes în concertele din micul salon de la „Mozarthaus” la colaborarea cu legende ale showbiz-ului american? Vânătoarea după explicaţii a dat în cele din urmă roade...

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici