Video REPORTAJ: Mediafax Foto "Best Of", o călătorie "impresionantă" şi "autentică" prin evenimentele lui 2013 - FOTO, VIDEO

Expoziţia Mediafax Foto "Best Of", ce propune o călătorie "impresionantă" şi "autentică" în mijlocul evenimentelor anului 2013, a fost vernisată, luni seară, la Cluj-Napoca, pasionaţii de fotografie apreciind imaginile ca fiind "reprezentative" şi "de înaltă calitate".

432 afișări

Casa de Cultură a Studenţilor a devenit, până pe 8 iunie, gazda expoziţiei Mediafax Foto "Best Of", câteva zeci de persoane venind, luni seară, la vernisaj, să admire imaginile realizate de fotoreporterii agenţiei de presă.

De la pasionaţii de fotografie, care au stat şi au analizat compoziţia fiecărei imagini, până la persoane obişnuite, intrate din curiozitate, cei prezenţi s-au declarat "impresionaţi" de "călătoria" expusă de MEDIAFAX.

Fotografia care i-a atras atenţia regizorului şi directorului Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a fost imaginea cu o femeie ce priveşte hainele expuse, în timpul deschiderii primului magazin stradal H&M, pe strada Lipscani din Bucureşti.

"Eu ştiam fotografiile. Am văzut şi alte expoziţii. Standardul este destul de sus şi m-au surprins câteva fotografii. (...) Cred că ce este foarte frumos este că vezi secvenţe din cotidian, fiecare frame, fiecare fotografie spune o poveste. Asta mi se pare marele merit al fotografiei de presă. Poţi scrie o poveste pentru o singură fotografie", a mai spus acesta.

"Imaginile MEDIAFAX sunt impresionante. Mi se par de nivel internaţional, deci puţin noroc şi o pricepere câştigată în timp cred că pentru mulţi autori. Şocantă şi prin compoziţie", a declarat una dintre persoanele care au vizitat, luni seară, expoziţia MEDIAFAX Foto "Best Of".

De asemenea, aceasta a afirmat că oraşul Cluj-Napoca este un degustător de arte vizuale prin tradiţie, iar această expoziţie va trezi un interes mai mare pentru publicul pasionat. "Îmi doream să fie ceva mai multe poze, dar am fost plăcut impresionat şi am urmărit cu atenţie şi aspecte de compoziţie", a completat acesta.

Pe de altă parte, Rareş Beuran, director Studio Media din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a afirmat că cei din Cluj ar trebui să se bucure pentru faptul că MEDIAFAX a ales oraşul pentru a prezenta pentru prima oară expoziţia în afara Bucureştiului. " (...) Este foarte important pentru tinerii care vor veni din urmă să vadă acest exemplu, cele mai bune exemple pentru a se forma în calitatea lor de profesionişti în domeniul fotoreportajului", a spus Rareş Beuran, director Studio Media din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

"Toate fotografiile sunt foarte, foarte bune. Zece la sută din fotografiile expuse sunt reprezentate de fotoreporterii dumneavoastră la Cluj, dar toate sunt de o calitate excepţională", a completat acesta.

"Aici este o altă latură a artei fotografice, fotografia de reportaj din câte văd, fotografia de eveniment. (...) Surprind nişte evenimente de viaţă, surprind clipa trăită în fiecare moment", a spus un alt participant la vernisaj.

O altă vedetă a expoziţiei a fost o fotografie a tenismenei Simona Halep. "Este o fotografie cu Halep când a câştigat una dintre cupe. Este foarte bine surprinsă. Impresia, emoţia, cu lacrimile mijite aşa în ochi şi cupa foarte aproape. Mai sunt câteva de la evenimente de stradă, de la Roşia Montană", a mai spus acesta.

O tânără care a participat la vernisaj a fost impresionată de o fotografie realizată la Saint Patrick's Day din Bucureşti şi care prezintă o persoană cu perucă portocalie pe cap şi cu ochelari verzi. Aceasta a relatat că în fotografia respectivă vede "copilul" din fiecare. "Întoarcerea la inocenţă, la origini", a completat tânăra.

"O consider reprezentativă pentru ceea ce semnifică România. Proiectează imagini şi oameni, situaţii umane pentru a da scânteie din ceea ce reprezentăm noi. Doar prin asta ne vom afirma şi remarca. Consider un lucru bun pentru Cluj, ridică oraşul, ţara, o consider autentică şi reprezentativă", a mai spus fata.

Printre fotografiile care au atras atenţia celor veniţi la expoziţia MEDIAFAX se numără imaginea cu un deţinut din cadrul Penitenciarului Jilava, fost consumator de droguri şi participant în cadrul programului Comunităţii Terapeutice din Penitenciarul Jilava, care pozează în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, imaginea unui pacient, care poartă o mască, priveşte de la geamul unei secţii a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" desfăşurarea unei conferinţe de presă, cea care îl prezintă pe actorul Marius Bodochi, de la Teatrul Naţional Bucureşti, care joacă alături de actriţa Flavia Giurgiu, în premiera naţională a spectacolului "Omul cu chitara", de Jon Fosse, dar şi persoanele care protestează, în Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, solicitând respingerea acestuia.

De asemenea, pasionaţii de fotografie s-au oprit să analizeze şi o imagine reprezentând Biserica romano-catolică "Sfântul Mihail" din Cluj-Napoca, unul din cele mai vechi lăcaşuri de cult gotice din Transilvania.

Expoziţia de fotografie vernisată, luni seară, la Cluj-Napoca, a fost prima prezentată în afara Capitalei de Mediafax Foto, liderul pieţei româneşti de fotografie de presă, premiera având loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

La eveniment au participat coordonatorul Mediafax Foto, Marius Smădu, precum şi colaboratorii din Cluj, Mircea Roşca, Dan Tăuţan şi Raul Ştef, ale căror fotografii pot fi admirate printre cele expuse în cadrul expoziţiei.

Anul acesta, Mediafax Foto a ales să se asocieze cu TIFF - un puternic brand din lumea culturală şi să ajungă şi la pasionaţii de fotografie din ţară.

Fotografiile din cadrul expoziţiei de la Cluj-Napoca sunt deschide publicului în cadrul TIFF, la Casa de Cultură a Studenţilor, până la finalul festivalului de film, în 8 iunie.

Expoziţia este realizată pe baza albumului de fotografie de presă "Best of 2013", lansat la Bucureşti. Albumul este continuarea firească a seriei de albume de fotografie de presă începută în 2006, prin care este dusă mai departe tradiţia de a prezenta într-o manieră elegantă şi exclusivistă cele mai reprezentative fotografii realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto.

Ediţia de anul acesta a albumului "Mediafax Foto - Best of 2013" poate fi achiziţionată online, la preţul de 99,99 lei, la adresa www.mediafax.ro/album, în magazinul F64, precum şi pe www.f64.ro.

"Mediafax Foto - Best of 2013" are ca parteneri pe NNDKP, Alpha Bank, Apa Nova Bucureşti, Volksbank, CITR - Societatea de Practicieni în Insolvenţă şi F64.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici