Video online: Amazon îşi accelerează eforturile în domeniul producţiei de seriale originale

Grupul Amazon îşi continuă eforturile în domeniul conţinuturilor video online şi a anunţat, luni, şase noi proiecte de seriale originale, dintre care două pentru copii, dar şi un al doilea sezon pentru una dintre primele sale serii originale, lansată în mai 2013.

168 afișări
Imaginea articolului Video online: Amazon îşi accelerează eforturile în domeniul producţiei de seriale originale

Video online: Amazon îşi accelerează eforturile în domeniul producţiei de seriale originale

Potrivit unui comunicat, noile proiecte ale gigantului american în domeniul distribuţiei online conţin, printre altele, un serial dramatic conceput de Chris Carter, creatorul francizei "Dosarele X" ("The After"), un serial poliţist bazat pe romanele lui Michael Connelly ("Bosch"), dar şi o comedie cu accente dramatice despre "sex, droguri şi muzică clasică", "Mozart in the jungle", cu actorul mexican Gael Garcia Bernal şi actorul britanic Malcolm McDowell.

Aceste seriale noi, ale căror date de difuzare nu au fost precizate, au făcut ca numărul proiectelor de seriale online dezvoltate de Amazon să ajungă la 13.

Mai multe site-uri ce difuzează conţinuturi video online la cerere au început să propună abonaţilor lor, pe lângă programe deja difuzate pe posturi de televiziune tradiţionale, şi seriale originale. Unul dintre exemplele cele mai remarcate a fost serialul politic "House of Cards", produs de platforma online Netflix.

Amazon s-a lansat şi el pe această nişă, difuzând între aprilie 2013 şi ianuarie 2014 câte un prim sezon de 11 episoade pentru două seriale originale - "Alpha House", consacrat senatorilor republicani, şi "Betas", despre creatori de aplicaţii pentru dispozitive mobile, aflaţi în căutarea unor investitori.

Amazon a precizat, totodată, luni, că a decis să producă un al doilea sezon pentru "Alpha House", iar producţia va debuta în vara acestui an.

Serialele originale Amazon sunt difuzate în exclusivitate pe serviciul său Prime, care oferă acces la un catalog de conţinuturi digitale, alături de o livrare gratuită în două zile pentru orice comandă lansată pe site.

Spre deosebire de Netflix, care lansează în bloc sezoane complete, Amazon preferă să difuzeze iniţial un episod-pilot şi, dacă acesta este bine primit de public, lansează apoi producţia pentru un sezon întreg.

De la înfiinţarea studiourilor sale de producţie în 2010, Amazon a primit propuneri pentru 8.000 de proiecte de lungmetraje şi pentru 2.000 de seriale.

Grupul american urmează să îşi dezvăluie proiectele în domeniul video miercuri, la New York, unde ar putea, potrivit site-urilor de profil, să prezinte un aparat ce permite vizionarea de conţinuturi în streaming pe un televizor, un fel de decodor mai ambiţios, care ar putea eventual să integreze şi funcţii pentru jocurile video.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici