Acţiunile din China au închis în creştere, dar la nivelul săptămânii au scăzut cu 8%

Acţiunile din China au închis vineri în creştere cu aproape 5%, susţinute de posibile achiziţii guvernamentale, dar pe ansamblul săptămânii au înregistrat un declin de circa 8%, din cauza temerilor investitorilor legate de încetinirea creşterii economiei chineze, relatează MarketWatch.

101 afișări
Imaginea articolului Acţiunile din China au închis în creştere, dar la nivelul săptămânii au scăzut cu 8%

Acţiunile din China au închis în creştere, dar la nivelul săptămânii au scăzut cu 8% (Foto: AFP / Mediafax Foto)

China a devenit epicentrul unei scăderi generalizate a pieţelor de burselor la nivel global, piaţa chineză de capital marcând pierderi masive pe parcursul a cinci şedinţe de tranzacţionare.

Pentru a tempera temerile provocate de încetinirea creşterii economice, autorităţile de la Beijing au luat mai multe măsuri de relaxare, între care reducerea dobânzii de politică monetară şi suplimentarea lichidităţilor puse la dispoziţia băncilor.

Măsurile au fost luate după decizia surprinzătoare de acum două săptămâni de devalorizare a yuanului, care ar trebui să facă exporturile Chinei mai competitive.

Economia chineză nu a reuşit deocamdată să respecte ţinta unei creşteri de 7% stabilită de Guvern pentru acest an.

Măsurile anunţate de Beijing şi creşterea peste aşteptări a economiei SUA în trimestrul al doilea, de 3,7%, au calmat pieţele de capital.

Shanghai Composite Index a închis în urcare cu 4,82%, dar a înregistrat a doua scădere săptămânală consecutivă şi al treilea declin lunar, după creşterea continuă din ultimul an care a urcat indicele la cel mai ridicat nivel din peste şapte ani.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 0,1%, Nikkei Stock Average al bursei din Tokyo cu 3,03%, iar indicele sud-coreean Kospi cu 1,56%.

La New York, indicele Dow Jones a urcat joi cu 2,3%, S&P 500 cu 2,4%, iar Nasdaq Composite cu 2,45%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici