AFI Europe a semnat cu trei bănci refinanţarea cu 220 milioane euro a mall-ului AFI Cotroceni

AFI Europe a semnat un acord de finanţare în valoare de 220 milioane euro cu consorţiul de bănci format din Deutsche Pfanbriefbank, Erste Group Bank şi Raiffeisen Bank pentru refinanţarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

212 afișări
Imaginea articolului AFI Europe a semnat cu trei bănci refinanţarea cu 220 milioane euro a mall-ului AFI Cotroceni

AFI Europe a semnat cu trei bănci refinanţarea cu 220 milioane euro a mall-ului AFI Cotroceni

"Apreciem încrederea consorţiului în AFI Europe şi în AFI Palace Cotroceni, în acordarea unui credit atât de important, de 220 milioane euro. Procesul a fost o reală provocare, având în vedere valoarea finanţării, participarea a trei bănci importante şi a faptului că destinaţia era un proiect din România. Totuşi, după cum arată rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibilă în România pentru un proiect bun şi un dezvoltator cu experienţă", a declarat, într-un comunicat, David Hay, directorul executiv AFI Europe România.

AFI Palace Cotroceni, din Bulevardul Timişoara, a fost inaugurat în noiembrie 2009 şi a implicat o investiţie de 300 de milioane de euro, din care 234 milioane de euro a reprezentat finanţare de la Hypo Real Estate, intrată în portofoliul statului german. Creditul a fost scadent la 25 mai, însă AFI Europe a obţinut o amânare a termenului de rambursare a creditului cu încă două luni.

Suprafaţa totală închiriabilă a AFI Palace Cotroceni este de 81.000 mp, iar venitul operaţional net pentru primul trimestru al anului 2014 a fost de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezintă o creştere de 6,7% comparativ cu primul trimestru din 2013. Pe baza rezultatelor din trimestrul unu, venitul operaţional net pentru 2014 este estimat să depăşească 29 milioane euro.

În plus, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere a traficului (numărului de vizitatori în mall) la o medie de 55.000 vizitatori pe zi în primele trei luni. Rata de ocupare a crescut în prezent la peste 98%.

AFI Palace Cotroceni era evaluat la finele lunii septembrie la 375 millioane euro.

AFI Europe operează în România din 2005, iar AFI Palace Cotroceni este primul proiecte de pe piaţa locală.

Compania mai deţine în România AFI Palace Ploieşti şi complexul de birouri AFI Park, de lângă mall-ul din Bulevardul Timişoara, şi terenuri în Bucureşti şi Arad pentru proiecte de retail.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici