Avertismentul lui Isărescu: BNR identifică în România un risc sistemic sever

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat, astăzi, la prezentarea raportului asupra stabilităţii financiare, că, pentru prima dată în istoria postdecembristă a României, Banca Centrală a identificat un risc sistemic sever.

8596 afișări
Imaginea articolului Avertismentul lui Isărescu: BNR identifică în România un risc sistemic sever

Avertismentul lui Isărescu: BNR identifică în România pentru prima oară un risc sistemic sever (Imagine: Alexandru Hojda/ Arhiva Mediafax Foto)

"În ultimele şase luni s-au intensificat iniţiativele care îşi propun să modifice retroactiv aspectele din sistemul bancar. Legea dării în plată este cea mai cunoscută. Toate propunerile privind cadrul legislativ în domeniul financiar bancar se concentrează într-un risc sistemic sever", a avertizat guvernatorul BNR. 
 
Mugur Isărescu  a atras atenţia că există şi alte propuneri legislative care pot afecta serios stabilitatea, motivate şi de faptul că 2016 este un an electoral. 
 
"Anumite propuneri legislative recente riscă să încalce dreptul de proprietate, să contrazică fundamentele unei economii de piaţă, să creeze instabilitate", a subliniat Isărescu. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici