Bănci fragile, scădere economică, datorii greceşti exagerat de mari, vechile răni provocate Europei de criză încă nu s-au vindecat

Se împlineşte aproape un deceniu de la marea criză globală din 2007-2008, iar rănile provocate de aceste turbulenţe financiare în diferite părţi ale Europei încă sângerează.

2685 afișări
Imaginea articolului Bănci fragile, scădere economică, datorii greceşti exagerat de mari, vechile răni provocate Europei de criză încă nu s-au vindecat

Bănci fragile, scădere economică, datorii greceşti exagerat de mari, vechile răni provocate Europei de criză încă nu s-au vindecat

Economii anemice, bănci şubrede şi datoriile enorme ale Greciei, toate reamintesc că liderii europeni mai au mult de lucru pentru a readuce pe continent liniştea de dinainte de criză, scrie Ziarul Financiar.

Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, s-a comprimat uşor în al doilea trimestru, cu 0,1% faţă de cele trei luni anterioare, potrivit datelor revizuite ale institutului naţional de statistică francez.
 
Estimarea anterioară sugera că economia a stagnat. Franţa ocupă locul trei în topul destinaţiilor expor­turilor româneşti, după Germania şi Italia.
 
Economiştii se aşteaptă ca anul acesta economia să avanseze în acelaşi ritm ca anul trecut, după ce în primul trimestru creşterea PIB-ului a fost de 0,7%. Franţa se îndreaptă spre ale­gerile pentru preşedinte din primăvară în condiţiile în care politicile actualului şef al statului, socialistul François Hollande, nu au reuşit să aducă economia pe o traiectorie sigură de relansare. Mai grav, reformele pe care guvernul său intenţionează să le implementeze pe piaţa muncii sunt contrate prin proteste violente în marile oraşe franceze. 
 
Pentru zona euro, un indicator PMI (purchasing manager's index) arată că în septembrie afacerile au crescut în cel mai slab ritm din ultimele 20 de luni, scrie CNBC. Au încetinit inclusiv afacerile din Germania, cea mai mare economie din Uniunea Europeană. Evoluţia indicatorului PMI, calculat de Markit, sugerează că revenirea economică din regiune este lipsită de forţă. 
 
Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici