CNADNR va plăti 173 milioane de lei pentru 3 km din autostrada Bucureşti - Ploieşti şi două noduri rutiere

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a lansat o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia unui tronson de 3 km situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Ploieşti şi a două noduri rutiere, în dreptul centurii Capitalei şi a localităţii Moara Vlăsiei, pentru 173 milioane lei (38,9 mil. euro).

559 afișări
Imaginea articolului CNADNR va plăti 173 milioane de lei pentru 3 km din autostrada Bucureşti - Ploieşti şi două noduri rutiere

CNADNR va plăti 173 milioane de lei pentru 3 km din autostrada Bucureşti - Ploieşti şi două noduri rutiere (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Valoarea estimată a contractului, de 172,92 milioane lei, fără TVA, include şi suma de 22,55 milioane lei, fără TVA, "reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute în cuantum de 15%", arată CNADNR, într-un comunicat.

Durata contractului este de 70 luni, din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie şi 48 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Sectorul de autostradă Bucureşti - Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325 reprezintă sectorul de început al autostrăzii Bucureşti – Braşov.

"Acest sector de autostradă, după punerea lui în funcţie, va permite desfăşurarea circulaţiei pe autostradă, de la strada Petricani şi până la Ploieşti, având în vedere că la acest moment circulaţia se desfăşoară între intersecţia cu Centura Bucureşti (km 7+400) şi până la Ploieşti, între km 3+325 şi km 7+400 lucrările fiind finalizate dar neputându-se deschide traficului datorită lipsei unei racordări cu reţeaua existentă de drumuri", spun oficialii CNADNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici