Două bănci japoneze ar urma să acorde Gazprom un împrumut de 800 de milioane de euro

Două bănci din Japonia, Mizuho Bank Ltd şi Sumitomo Mitsui Banking Corp (SMBC), pregătesc o înţelegere pentru a acorda împrumuturi în valoare de 800 de milioane de euro gigantului rusesc Gazprom, au declarat surse citate Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Două bănci japoneze ar urma să acorde Gazprom un împrumut de 800 de milioane de euro

Două bănci japoneze ar urma să acorde Gazprom un împrumut de 800 de milioane de euro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În mai puţin de două săptămâni va avea loc întâlnirea dintre premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Băncile ar trebui să finalizeze discuţiile în timpul vizitei preşedintelui Putin în Japonia.

JPMorgan Chase & Co ar putea face parte din înţelegere, susţin sursele Reuters.

Contactaţi de către agenţia de presă Reuters, reprezentanţii Mizuho, SMBC şi Gazprom nu au comentat subiectul.

Mai mult, SMBC lucrează cu Japan Bank for International Cooperation (JBIC) şi Nippon Export and Investment Insurance (NEXI) pentru asigurarea resurselor financiare băncii Alfa-Bank din Rusia.

În noimebrie, JBIC susţinea că este pregătită să acorde un împrumut de 200 de milioane de euro proiectului de gaz lichefiat Yamal din Rusia, condus de Novatek.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici