Gustarte.ro/ Brexit-ul stârneşte panica în rândul producătorilor italieni de prosecco

Producătorii italieni de prosecco se tem că ieşirea Marii Britanii din UE le va zdruncina serios business-urile. Marea Britanie este în 2016 prima lor piaţă de export, britanicii cumpărând una din cinci sticle de prosecco, relatează Gustarte.ro.

651 afișări
Imaginea articolului Gustarte.ro/ Brexit-ul stârneşte panica în rândul producătorilor italieni de prosecco

Gustarte.ro/ Brexit-ul stârneşte panica în rândul producătorilor italieni de prosecco

Această industrie va ajunge la 460 de milioane de lire sterline (600 de milioane de euro) anul acesta. Ieşirea Regatului din UE le va da peste cap serios relaţiile comerciale dintre cele două puteri europene.

Acest vot de "out" majoritar îşi va pune masiv amprenta pe vânzările de prosecco, potrivit Coldiretti, asociaţia producătorilor din domeniul alimentar din Italia, notează publicaţia The Independent. Acestea au crescut cu 38% în primul trimestru din 2016, iar o liră mai slabă ar face această băutură mai scumpă în Marea Britanie.

Coldiretti spune că producătorii de vin spumant italieni vor suferi cel mai mult.

Pentru restul articolului, accesaţi http://www.gustarte.ro/gusta-stirile/brexit-ul-starneste-panica-in-randul-producatorilor-italieni-de-prosecco-15505269 .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici