Guvernul Greciei nu intenţionează să emită o monedă paralelă

Guvernul Greciei nu intenţionează să emită nicio monedă paralelă dacă rezultatele oficiale vor confima respingerea de către majoritatea cetăţenilor a măsurilor economice propuse de creditori, afirmă Euclid Tsakalotos, coordonatorul grec privind negocierile cu instituţiile financiare.

1343 afișări
Imaginea articolului Guvernul Greciei nu intenţionează să emită o monedă paralelă

Guvernul Greciei nu intenţionează să emită o monedă paralelă (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Nu avem planuri de emitere a unei monede paralele", a declarat Tsakalotos duminică seară.

Majoritatea cetăţenilor greci au respins măsurile de reformă propuse de creditorii internaţionali, potrivit rezultatelor parţiale.

Zilele trecute, ministrul grec al Finanţelor, Yanis Varoufakis, afirma că, în cazul respingerii condiţiilor creditorilor, ar putea fi introdusă drahma, o monedă care teoretic ar urma să fie paritară cu euro. "Analizăm introducerea unui vehicul monetar paralel, necesar pentru recapitalizarea băncilor şi pentru a permite deschiderea acestora înainte de izbucnirea unor revolte", a afirma joi Yannis Varoufakis. "Ar fi un fel de ucrainizare, dar, pentru a o evita, analizăm modul de funcţionare a monedelor online precum Bitcoin", spunea ministrul grec al Finanţelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici