ING: Românii vor da pe cadourile de Crăciun o treime din venitul lunar, cea mai mare pondere din 14 ţări

Românii intenţionează să cheltuiască o treime din venitul lunar mediu pentru cadourile de Crăciun, respectiv 110 euro, ponderea fiind cea mai mare în rândul a 14 state incluse într-un sondaj realizat de ING, care arată că cei mai generoşi vor fi britanicii, relatează CNBC.

418 afișări
Imaginea articolului ING: Românii vor da pe cadourile de Crăciun o treime din venitul lunar, cea mai mare pondere din 14 ţări

ING: Românii vor da pe cadourile de Crăciun o treime din venitul lunar, cea mai mare pondere din 14 ţări

Britanicii se aşteaptă să cheltuiască în medie 420 de euro (446 de dolari) pentru cadouri, în timp ce americanii vor da 360 de euro (382 dolari), potrivit topului "Christmas Spending League" al băncii olandeze.

ING a intervievat 13.000 de oameni din 12 ţări europene, Statele Unite şi Australia.

"Faptul că sărbătoarea Thanksgiving şi vânzările cu discount de Black Friday sunt atât de apropiate de Crăciun ar putea contribui la faptul că americanii vor cheltui mai puţin cu cadourile de Crăciun decât britanicii”, a explicat Martha McKenzie-Minifie, analist în domeniul economiei de consum la ING.

Cei mai puţin generoşi sunt olandezii, care plănuiesc să cheltuiască în medie 40 de euro pentru cadouri, dar o explicaţie ar fi festivalul "Sinterklaas", care are loc la începutul lunii decembrie.

Consumatorii din altă ţară cunoscută pentru frugalitate, Germania, intenţionează să aloce în medie 200 de euro pentru cadouri.

Cumpărătorii din Australia, Italia şi Spania se aşteaptă la rândul lor să cheltuiască 200 de euro.

Între ţările Europei Centrale şi de Est, polonezii vor să dea pe cadouri 70 de euro, iar cehii 180 de euro.

Raportat la venituri, românii vor cheltui cel mai mult pe cadourile de Crăciun, respectiv 32%, pe locul al doilea fiind cehii, cu 25%.

Britanicii şi americanii vor da pe cadouri 15% din veniturile nete lunare, polonezii 11%, în timp ce olandezii vor cheltui doar 1% din venituri.

Chiar dacă situaţia economică din Europa se îmbunătăţeşte, sondajul arată că cheltuielile pentru cadourile de Crăciun din acest an vor fi similare cu cele din 2014, doar 16% dintre participanţii la cercetare intenţionând că aloce mai mulţi bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici