Lira continuă să se deprecieze după Brexit

Impactul votului pentru Brexit continuă să afecteze puternic pieţele financiare, lira fiind în declin, continuându-se vânzările masive de valută şi ajungând la minimul ultimilor 31 de ani, iar acţiunile asiatice în afară de Japonia având de asemenea o scădere semnificativă.

5115 afișări
Imaginea articolului Lira continuă să se deprecieze după Brexit

Lira continuă să se deprecieze după Brexit (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Lira sterlină a adăugat încă o pierdere faţă de recordul negativ de vineri, având în vedere că indicii futures au scăzut cu mai bine de 3%, aducând şi mai multă incertitudine şi agitaţie între cele două partide politice principale din Marea Britanie, dar împingând de asemenea şi Scoţia spre independenţă.

Lira a scăzut cu 2%, la 1,3403, extinzând pierderea de 8,1% de vineri. Euro s-a depreciat 0,8% în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 2,4% în sesiunea precedentă.

Petrolul a scăzut la 47 de dolari barilul, în timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic în SUA şi a propulsat aurul şi obligaţiunile americane. Acţiunile japoneze şi-au revenit după cea mai slabă zi din ultimii cinci ani, după anunţul guvernului că va lua măsuri pentru stabilizarea pieţelor.

Victoria taberei pentru Brexit a lovit puternic pieţele financiare şi a depreciat lira şi activele cu randament ridicat cu mai bine de 2.500 de miliarde de dolari, care au fost şterşi din pieţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici