NEPI face due diligence pentru preluarea centrului comercial Promenada de la Raiffeisen evolution

Fondul de investiţii NEPI negociază achiziţia mall-ului Promenada, o investiţie iniţială de 130 de milioane de euro, deschis în urmă cu mai puţin de un an în zona Floreasca din Bucureşti, tranzacţie în proces de due diligence, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa imobiliară.

718 afișări
Imaginea articolului NEPI face due diligence pentru preluarea centrului comercial Promenada de la Raiffeisen evolution

NEPI face due diligence pentru preluarea centrului comercial Promenada de la Raiffeisen evolution (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Într-adevăr suntem în proces de due-dilligence pentru achiziţia Promenada. Suntem unii dintre investitorii interesaţi de acest proiect, dar NEPI are suficiente resurse financiare pentru a cumpăra Promenada. Sperăm să finalizăm cât mai repede preluarea, dar nu depinde doar de noi, ci şi de vânzător" a declarat pentru MEDIAFAX Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piaţa locală, gestionează în România centre comerciale, totalizând circa 330.000 de metri pătraţi, printre cele mai importante Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa sau Vulcan Strip Mall Bucureşti. De asemenea, fondul sud-african de investiţii are în curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon.

Surse din piaţa imobiliară au declarat anterior pentru MEDIAFAX că Raiffeisen evolution, dezvoltatorul Promenada, a primit oferte din partea mai multor investitori, existenţi pe piaţă, dar şi nou veniţi, şi are o listă scurtă cu cele mai bune 5 oferte.

Printre investitori s-ar fi numărat dezvoltatorul imobiliar GTC, care deţine complexul de birouri City Gate din Bucureşti şi centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamţ şi Buzău, dar şi omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi cumpărători de proiecte imobiliare din ultimii ani.

Aceleaşi surse menţionau că Raiffeisen evolution ar fi dispusă să vândă proiectul cu peste 150 milioane de euro. Suma reprezintă inclusiv preluarea sau stingerea creditului de 95 milioane de euro pe care Raiffeisen evolution l-a contractat de la Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea centrului comercial.

Contactaţi de MEDIAFAX reprezentanţii Raiffeisen evolution nu au răspuns solicitării.

Raiffeisen evolution a deschis la jumătatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima fază a proiectului Floreasca City, investiţie de 300 de milioane de euro, care cuprinde şi două clădiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Clădirile de birouri au fost vândute grupului Raiffeisen.

"Suntem dezvoltatori, adică dezvoltăm un proiect, îl închiriem şi apoi vrem să-l vindem cât mai repede pentru a avea bani pentru alte proiecte. Vom păstra în proprietate Promenada Mall pentru o perioadă şi apoi vom vedea. Am primit oferte, dar nu avem niciun plan de vânzarea a proiectului în următoarele luni", declara la acea dată Markus Neurauter, managing director Raiffeisen evolution.

Centrul comercial este amplasat la intersecţia dintre Calea Floreasca, Şoseaua Pipera şi Barbu Văcărescu, o zonă dominată în special de clădiri de birouri, construite mai ales în ultimii cinci ani. Promenda Mall are o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi, ocupată în proporţie de 95% la data deschiderii, structurată în 140 de magazine şi 1.300 de locuri de parcare subterane. Centrul comercial are şase niveluri, primele două fiind subterane, destinate parcării, iar următoarele patru niveluri vor găzdui zona comercială.

Raiffeisen evolution a cumpărat în anul 2005 terenul de patru hectare pe care este construit acum Floreasca City, care a aparţinut Fabricii de Elemente pentru Automatizare (FEA). Compania mai deţine un teren de 10 hectare în sectorul 1 al Capitalei, amplasat pe strada Străuleşti, lângă proiectul Petrom City. În 2008 compania anunţa că vrea să construiască locuinţe. Totodată, dezvoltatorul austriac mai are în portofoliu un teren de 3 hectare în Baloteşti, unde, de asemenea, intenţiona să dezvolte locuinţe

Raiffeisen evolution project development este o societate de dezvoltare imobiliară cu sediul central în Viena şi care activează în Austria şi în Europa Centrală şi de Est.

Portofoliul Raiffeisen evolution cuprinde clădiri rezidenţiale şi de birouri, dar şi hoteluri, centre comerciale, centre specializate de retail, precum şi proiecte multifuncţionale.

Raiffeisen Holding Viena, Strabag şi Uniqua Insurance deţin fiecare câte 20% din Raiffeisen evolution, iar Raiffeisen Central Bank (RZB) restul de 40%.

NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici