Orange ar putea vinde active din Africa şi Orientul Mijlociu ca să finanţeze operaţiunile din Europa

Compania franceză Orange ar putea lansa o ofertă publică iniţială pentru activele din Africa şi Orientul Mijlociu prin care să atragă fonduri pentru consolidarea operaţiunilor din Europa, relatează Bloomberg.

71 afișări
Imaginea articolului Orange ar putea vinde active din Africa şi Orientul Mijlociu ca să finanţeze operaţiunile din Europa

Orange ar putea vinde active din Africa şi Orientul Mijlociu ca să finanţeze operaţiunile din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul este în faza incipientă, iar Orange nu a stabilit încă detaliile privind valoarea fondurilor care ar putea fi atrase sau data lansării ofertei, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului de telefonie.

Orange se confruntă cu o lipsă de lichidităţi, ca urmare a tarifelor reduse în contextul unei competiţii acerbe pe piaţa europeană, iar vânzarea participaţiilor pe care le deţine la companii de telefonie din Africa şi Orientul Mijlociu i-ar oferi fonduri suficiente pentru a reduce datoriile şi a face noi achiziţii.

Operatorul de telecomunicaţii a vândut în ultimii ani o serie de active din Republica Dominicană şi Elveţia, iar CEO-ul Stephane Richard a declarat recent că Orange doreşte să îşi extindă prezenţa pe pieţele din Europa, precum Spania şi România. Luna trecută, compania a înaintat o ofertă de cumpărare de 3,4 miliarde de euro furnizorului spaniol de Internet şi telefonie mobilă Jazztel.

Vânzările Orange în Africa şi Orientul Mijlociu au crescut cu 9%, la 1,1 miliarde de euro, în trimestrul trecut, faţă de un declin de 4,2% înregistrat în Franţa, cea mai mare piaţă a companiei de telefonie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici