Petrescu vrea lunar explicaţii de la reprezentanţii ANAF din judeţele pe ultimele locuri la încasări

Şefii administraţiilor fiscale din judeţele situate pe ultimele trei locuri la încasările realizate şi care nu şi-au îndeplinit programul de venituri vor da explicaţii lunar în faţa ministrului Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

584 afișări
Imaginea articolului Petrescu vrea lunar explicaţii de la reprezentanţii ANAF din judeţele pe ultimele locuri la încasări

Ioana Petrescu (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"În fiecare lună voi aştepta la Bucureşti să-mi dea explicaţii conducerile administraţiilor fiscale din judeţele situate pe ultimele trei locuri la încasări şi care nu şi-au realizat veniturile programate. Vă asigur că nu veţi face foarte multe drumuri la Bucureşti pentru că vom găsi şi alte soluţii", le-a transmis vineri ministrul reprezentanţilor conducerii regionale şi judeţene ai structurilor ANAF la o întâlnire de lucru, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

Oficialul i-a convocat pe aceştia pentru a analiza situaţia veniturilor încasate în ultimele trei luni.

"Misiunea dumneavoastră este să aduceţi bani la buget pentru măsuri de relaxare fiscală, susţinerea politicilor sociale. (...) Voi fi intransigentă faţă de angajaţii ANAF care nu îşi înţeleg misiunea şi, mai ales, faţă de cei care vor încălca legea", le-a spus Petrescu.

Ea le-a cerut explicaţii şefilor administraţiilor judeţene ale căror încasări pe luna mai s-au situat sub programul de încasări stabilit, urmând să-i fie prezentată de către conducerea centrală a ANAF situaţia dificultăţilor întâmpinate de structurile regionale şi judeţene din cadrul instituţiei, pentru a fi identificate soluţii de îmbunătăţire a colectării.

Reuniunea face parte din seria de întâlniri de lucru pe care ministrul le are periodic cu structurile ANAF pentru creşterea veniturilor colectate. Pentru următoarele întâlniri, Petrescu va merge la sediile direcţiilor generale regionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici