Povestea incredibilă ce a dus la reacţia: „Doamna Cristina Bălan? Sunt premierul Cioloş. Am citit că vreţi să faceţi un centru de cercetare în auto. Ce vreţi să vă dăm să faceţi acest lucru în România?”

Acum două săptămâni Ziarul Financiar a descoperit întâm­plă­tor, într-un articol din Wall Street Journal, cel mai impor­tant ziar economic din lume, numele unui inginer român, Cristina Bălan, care a lucrat pentru Tesla, la primul model creat de Tesla de la zero şi care a fost dată afară după ce a avertizat asupra unor defi­cienţe ale acestor maşini electrice.

31207 afișări
Imaginea articolului Povestea incredibilă ce a dus la reacţia: „Doamna Cristina Bălan? Sunt premierul Cioloş. Am citit că vreţi să faceţi un centru de cercetare în auto. Ce vreţi să vă dăm să faceţi acest lucru în România?”

Povestea incredibilă ce a dus la reacţia: „Doamna Cristina Bălan? Sunt premierul Cioloş. Am citit că vreţi să faceţi un centru de cercetare în auto. Ce vreţi să vă dăm să faceţi acest lucru în România?”

Acest caz este la mediere între cele două părţi. Intrând în contact cu acest inginer din Braşov, ZF a aflat povestea ei, de ce a plecat din ţară, cum a ajuns să lucreze pentru Boeing şi cum a făcut parte din prima echipă de ingineri care a proiectat Model S de la Tesla.

Noi am aflat povestea şi visul ei de a crea un centru de dezvoltare pentru industria auto.

Ştim că după ce am scris despre ea, mai multă lume a căutat-o. Pornind de la acest lucru, mi-am imaginat că şi premierul Dacian Cioloş a căutat-o şi că a purtat următoarea conversaţie, în interesul României.

„Am citit în Ziarul Financiar despre dumneavoastră şi despre ce aţi făcut până acum. Nu multă lume are ocazia să lucreze pentru compania americană Tesla, cea care vrea să revoluţioneze industria auto mondială cu modelele ei electrice. Chiar şi noi încurajăm în România aceste modele . Am citit că visul dumneavoastră este de a crea un centru de cercetare-dezvoltare în industria auto, care să fie cunoscut în întreaga lume. Eu, adică Guvernul Româ­niei, vreau să vă propun să faceţi acest centru în România, unde vreţi dumnea­voastră. Chiar în programul de guvernare am scris că vrem să creştem partea de inovare din România. Acest centru îl construim noi, îl dotăm cu ultimele tehnologii (la câţi bani aruncă guvernul, ministerele şi autori­tăţiile locale pe lucruri inutile, sigur vom găsi câteva milioane de euro pentru acest proiect -n.red.), plă­tim şi o parte din salariile celor care vor lucra acolo, pentru că toc­mai am aprobat legea referi­toare la cei care lucrează în cercetare şi dezvoltare. Ştiţi, şi Renault a făcut un centru de acest gen în România şi le-am dat ajutor de stat. Aşa a ieşit Dusterul. Noi vă putem pune la dispoziţie infra­struc­tura, dar avem nevoie de dumneavoastră, de experi­enţa câştigată în afară. Cred că împre­ună putem face un lucru bun. "

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici