Probleme cu schimbarea lirei sterline în lei. Lira a ajuns la valoarea din 1985 după Brexit, mai multe case de schimb refuză tranzacţiile cu lire: "E un dezastru ce s-a întâmplat"

Mai multe persoane au reclamat în spaţiul public că au probleme cu schimbarea lirei sterline în lei şi invers, din cauza fluctuaţiilor aproape fără precedent ale valorii lirei britanice.

22215 afișări
Imaginea articolului Probleme cu schimbarea lirei sterline în lei. Lira a ajuns la valoarea din 1985 după Brexit, mai multe case de schimb refuză tranzacţiile cu lire: "E un dezastru ce s-a întâmplat"

Probleme cu schimbarea lirei sterline în lei. Lira a ajuns la valoarea din 1985 după Brexit, mai multe case de schimb refuză tranzacţiile cu lire: "E un dezastru ce s-a întâmplat"

În urma Brexitului, lira britanică a scăzut, ajungând la valoarea pe care o avea înainte de 1985, iar problemele nu au întârziat să apară. Mai mulţi britanici au atras atenţia în spaţiul public, pe site-urile de socializare, că au avut probleme cu schimbarea de lire sterline în lei.

„Am văzut mai mulţi prieteni că se plâng pe Facebook de faptul că nu mai pot schimba lire sterline la exchange. Din fericire, eu nu cred că am mai mult de 100 de lire de schimbat, deci nu mă afectează prea mult, dar e un dezastru ce s-a întâmplat cu Brexit-ul, vor fi nenumărate consecinţe”, a spus un profesor britanic stabilit în România, Simon.

De asemenea, un alt cetăţean britanic, aflat în România, a atras atenţia pe Facebook că a avut probleme cu schimbarea valutei din lire în lei în Braşov. „Exchange-urile din Braşov refuză să schimbe lire sterline azi”, a postat Janet pe Facebook.

Însă, probleme cu schimbarea lirei sterline nu sunt momentan la bănci. „Nu sunt probleme, schimbăm lire, dar de dimineaţă şi până acum, lira britanică s-a devalorizat de şase ori, nu am mai văzut aşa ceva. Şi leul scade, numai dolarul creşte”, au declarat angajaţii unei bănci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici