Rezultatele măsurilor de relaxare monetară luate de BCE întârzie să apară

Mario Draghi, guvernatorul Băncii Centrale Europene, începe să descopere că puterea de cumpărare a BCE nu este la fel de puternică precum se aştepta când a pornit programul de relaxare monetară, scrie Bloomberg.

411 afișări
Imaginea articolului Rezultatele măsurilor de relaxare monetară luate de BCE întârzie să apară

Rezultatele măsurilor de relaxare monetară luate de BCE întârzie să apară

La mai puţin de doi ani de când preşedintele BCE a anunţat că va impulsiona achiziţiile băncii cu 3.000 de miliarde de euro pentru a creşte inflaţia, achiziţiile sunt pe punctul de a atinge un nou maxim record, însă inflaţia nu a făcut decât să se înrăutăţească în zona euro.

Dezamăgirea legată de eficienţa soluţiilor până acum este în mare parte legată de o scădere masivă a preţurilor petrolului şi o încetinire economică a Chinei, ceea ce înseamnă că activele BCE vor mai creşte considerabil înainte ca inflaţia să treacă iar pe plus, într-un teritoriu confortabil.

"Eficienţa uneltelor de relaxare economică, care semnalează capacităţile Băncii Centrale Europene, nu sunt la fel de eficiente pe cât se aştepta", a spus Karen Ward, economist la HSBC din Londra.

"Totuşi, ar fi fost mai rău dacă nu făceau nimic, iar mediul extern a afectat eficienţa măsurilor. Vedem însă în Europa că multe dintre probleme nu pot fi rezolvate strict cu politica monetară", a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici