Sindicaliştii de la Hidroelectrica solicită o majorare salarială, în medie, de 18%

Reprezentanţii salariaţilor din Hidroelectrica pichetează, joi, sediul central al companiei pentru schimbarea Contractului Colectiv de Muncă, solicitând şi o majorare salarială cu 18% faţă de nivelul din 2010, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al sindicatului Hidrosind, Nicolae Aurariu.

504 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la Hidroelectrica solicită o majorare salarială, în medie, de 18%

Sindicaliştii de la Hidroelectrica solicită o majorare salarială, în medie, de 18% (Imagine: Silviu Matei / Medifax Foto)

„Din 2010, adică dinaintea intrării în insolvenţă, şi până în prezent, 40% din angajaţii Hidroelectrica au plecat din companie, iar cei rămaşi muncesc mai mult, în locul celor plecaţi, pe aproximativ aceleaşi salarii. De aceea, noi cerem o majorare globală de 18% a salariilor, în sensul că angajaţii cu salarii mici să primească o majorare mai mare decât această medie, iar cei cu salarii mari să primească majorări mai mici”, a declarat oficialul Hidrosind.

Liderul sindical a mai spus că, pe fondul profiturilor de peste un miliard de lei obţinute de Hidroelectrica în ultima perioadă, „noii manageri şi-au prevăzut salarii mari şi creşteri de salarii mari, dar la nivelul angajaţilor de rând nu a fost nicio majorare”. Astfel că, faţă de 2010, „oamenii muncesc mai mult pentru aproximativ aceleaşi salarii, ceea ce înseamnă, de fapt, că avem scăderi salariale”.

Un set complet al revendicărilor – din care mai fac parte şi schimbările din Contractul Colectiv de Muncă – va fi prezentat la pichetul pe care sindicaliştii l-au programat, cu aprobările necesare, pentru ora 12.00. Discuţiile cu administraţia încep la ora 10.00, iar mesajul sindicaliştilor pentru angajaţii pe care îi reprezintă este „Mergem până la capăt, am răbdat destul”.

În luna iunie 2016, cea mai mare companie de stat – Hidroelectrica – a ieşit din insolvenţa în care intrase, din februarie 2014, pentru a doua oară. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici