Smithfield Foods vinde participaţia de 37% deţinută la Campofrio, pentru 357 milioane dolari

Smithfield Foods, deţinută integral de grupul chinez WH Group, cel mai mare productor de carne de porc la nivel mondial, a convenit vânzarea participaţiei de 37% deţinută la Campofrio, companiei mexicane Alfa, pentru 354 milioane de dolari în numerar.

530 afișări
Imaginea articolului Smithfield Foods vinde participaţia de 37% deţinută la Campofrio, pentru 357 milioane dolari

Smithfield Foods vinde participaţia de 37% deţinută la Campofrio, pentru 357 milioane dolari (Imagine: Slviu Matei/Mediafax Foto)

În urma tranzacţiei, Alfa va controla, împreună cu Sigma Alimentos, 100% din acţiunile Campofrio. Alfa a precizat într-un comunicat că va păstra participaţia la Campofrio numai temporar, urmând să o vândă către Sigma.

"Tranzacţia reflectă angajamentul Smithfield de a-şi revizui în mod continuu portofoliul şi de a genera fonduri pentru susţinerea priorităţilor pe termen lung. Vânzarea corespunde iniţiativei noastre strategice de a consolida banaţa financiară a companiei şi de reducere a costurilor", a declarat într-un comunicat Larry Pope, preşedinte şi director executiv al Smithfield.

Wan Long, preşedintele şi directorul general al WH Group, a spus la rândul său că tranzacţia întăreşte situaţia financiară şi structura de capital a grupului.

"Vom continua strategia de dezvoltare globală pentru a ne consolida poziţia de lider în industria cărnii de porc. Vom continua să dăm o atenţie strategică Uniunii Europene şi dezvoltării platformei deţinute în regiune, precum şi identificării unor posibile achiziţii strategice", a arătat Wan Long.

Operaţiunile europene ale Smithfield includ producţia de porci, procesarea cărnii şi împachetarea de carne în Polonia şi România.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 milioane dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat, se arată pe site-ul Smithfield România.

Campofrio, unul dintre cei mai mari procesatori de carne la nivel mondial, este prezent în Europa şi America prin intermediul a opt divizii, în Spania, Italia, Portugalia, Statele Unite, Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, precum şi prin două companii mixte, Caroli Foods Group, în România, şi Jean Caby, în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici