Tarom şi-a redus pierderile cu 44% anul trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 3,5%

Tarom şi-a redus pierderile cu 44% anul trecut, faţă de 2012, până la 130,1 milioane lei (29,4 milioane euro) şi a înregistrat o creştere cu 3,5% a cifrei de afaceri, la 1,085 miliarde lei (288 milioane euro), potrivit datelor companiei aeriene.

367 afișări
Imaginea articolului Tarom şi-a redus pierderile cu 44% anul trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 3,5%

Tarom şi-a redus pierderile cu 44% anul trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 3,5% (Imagine: Lucia Efrim / Mediafax Foto)

În 2012, compania a înregistrat pierderi de 230,6 milioane lei şi o cifră de afaceri netă de 1,048 miliarde lei.

Compania a încheiat anul 2013, din punct de vedere financiar, cu o reducere a pierderilor de 44 % (100 milioane lei), faţă de anul anterior, şi cu 30% (56 milioane lei) faţă de cifra raportată în bugetul aprobat pentru anul trecut. Comparativ cu estimarea din planul de management (-143 milioane lei), rezultatul a fost mai bun cu 9% (13 milioane lei), se arată într-un comunicat al companiei.

"Tarom depune eforturi mari pentru a îndeplini principalul obiectiv al companiei, acela de a rentabiliza activitatea companiei, pe fondul unei competiţii extrem de dure atât din partea segmentului low-cost, cât şi din partea competitorilor de linie. Rezultatele noastre financiare s-au îmbunătăţit considerabil şi acest lucru ne motivează şi ne face încrezători că vom îndeplini obiectele comerciale şi financiare pe care ni le-am propus. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor, ne-am diversificat serviciile la bord, am îmbunătăţit orarul de zbor cu rute şi frecvenţe noi", a declarat în comunicat directorul executiv al Tarom, Christian Heinzmann.

Începând cu anul trecut, Tarom a adaugat 10 destinaţii cu plecare din România: Bucureşti-Praga, Cluj-Praga, Bucureşti-Geneva, Bucureşti-Stockholm, Bucureşti-Moscova, Iaşi – Bologna, Iaşi-Milano (Bergamo), Iaşi – Torino şi Iaşi – Tel Aviv.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Tarom operează peste 50 de destinaţii proprii şi deservite de partenerii code share.

Flota companiei cuprinde 24 aeronave, Airbus, Boeing şi ATR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici