Teodorovici: Corecţiile financiare ale României sunt estimate la un miliard de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, estimează că, în cazul României, corecţiile financiare pentru proiectele europene se ridică la un miliard de euro şi că, dacă această sumă era pusă de CE pentru rambursare, ţara avea acum o rată de absorbţie a fondurilor europene de 60%, nu de 53%.

308 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Corecţiile financiare ale României sunt estimate la un miliard de euro

Teodorovici: Corecţiile financiare ale României sunt estimate la un miliard de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a făcut aceste declaraţii, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă desfăşurată în cadrul Forumului Regional Cluj Innovation Days.

"Corecţiile financiare sunt estimate la un miliard de euro, primite pe sistemul special, pe achiziţii publice, în mare parte a lor. Este preţul pe prostie, plătit de România pentru faptul că a pus în funcţii-cheie oameni care, din păcate, nu trebuiau să fie acolo, mai ales în zona de achiziţii publice. Toate proiectele aprobate până în octombrie 2011 sunt lovite de corecţii financiare, până se închid unele dintre ele, în 2015, vor purta la fiecare cerere de rambursare o corecţie financiară de 10-25 la sută, pentru că aşa a spus CE în rapoartele sale de audit. Este o sumă foarte mare, dacă acest miliard de euro era pus de CE pentru rambursare, nu aveam 53 la sută rată de absorbţie, eram la 60 la sută", a afirmat Teodorovici.

El a adăugat că speră ca, pe viitor, România să evite situaţii similare.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, joi, la Cluj-Napoca, la Forumul Regional Cluj Innovation Days, alături de reprezentanţii Cluj IT Cluster şi de oficiali ai Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici