Un investitor din Dubai vrea să deschidă prima rafinărie de aur în Monaco. Cât vrea să producă în primul an

Selim Fendi, un investitor din Dubai, vrea să deschidă prima rafinărie de aur din Monaco la începutul lui 2017, pentru a face faţă cererii din partea producătorilor locali şi globali de bijuterii, care vor să se asigure că nu primesc aur din zonele de conflict, scrie Bloomberg.

2127 afișări
Imaginea articolului Un investitor din Dubai vrea să deschidă prima rafinărie de aur în Monaco. Cât vrea să producă în primul an

Un investitor din Dubai vrea să deschidă prima rafinărie de aur în Monaco (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Aurum Monaco SAM va produce o tonă de aur pe lună în primul an, având o capacitate care s-ar putea extinde la 3 tone pe lună, a spus Fendi într-un interviu.

Aurul va fi trimis din minele din Columbia, Peru şi Chile şi curând Ecuador, care sunt finanţate de Noble Precious Metal, compania lui Fendi care se ocupă cu tranzacţionarea de aur.

"Mai mutle grupuri de lux şi-au făcut deja cunoscută intenţia de a cumpăra. Unele branduri de bijuterii din Monaco cumpără aur la preţuri mai ridicate pentru că vor să ştie că nu provin din zone cu probmele, iar pentru minerit a fost folosită o muncă în condiţii corecte", a spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici