Vodafone lansează VoLTE şi testează un serviciu ce permite partajarea de fişiere în timpul apelului

Vodafone România a lansat miercuri o tehnologie care utilizează reţelele de date pentru a transmite traficul de voce şi a testat un serviciu care permite apelantului să adauge mai multă informaţie pe ecranul terminalului persoanei apelate, lansarea fiind programată la începutul anului viitor.

398 afișări
Imaginea articolului Vodafone lansează VoLTE şi testează un serviciu ce permite partajarea de fişiere în timpul apelului

Vodafone lansează VoLTE şi testează un serviciu ce permite partajarea de fişiere în timpul apelului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Dezvoltările noastre tehnologice ne permit să inovăm în continuare în domeniul serviciilor de voce şi să evoluăm de la apelurile tradiţionale la vocea HD şi acum, prin intermediul VoLTE, la Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor să comute fără întreruperi între apelurile de voce şi video în cadrul aceleiaşi conversaţii şi să partajeze fişiere multimedia. Din nou, transformăm smartphone-urile utilizatorilor noştri în terminale şi mai inteligente", a declarat şeful Vodafone Roâmnia, Ravinder Takkar, într-o conferinţă de presă.

VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) foloseşte reţelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de reţelele tradiţionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce şi cele de date.

Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE, care permite apelantului să adauge mai multă informaţie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discuţiei şi o imagine.

Când apelul este în curs, interlocutorii pot partaja conţinut multimedia, care va fi afişat pe ecranele celor două terminale, precum şi să treacă fără întreruperi din apel de voce în convorbire video şi înapoi.

Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone România sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 şi Huawei Ascent P7.

Vodafone România este o divizie a grupului britanic Vodafone şi al doilea jucător local de telecomunicaţii mobile după numărul de clienţi şi cifra de afaceri în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici