Vodafone România REDUCE tarifele de roaming în UE. Care vor fi preţurile de la 1 iulie

Vodafone România reduce de la 1 iulie tarifele standard de roaming, în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al operatorului de telefonie.

10778 afișări
Imaginea articolului Vodafone România REDUCE tarifele de roaming în UE. Care vor fi preţurile de la 1 iulie

Vodafone România reduce tarifele de roaming în UE (Imagine: Shutterstock)

"Începând din 1 iulie 2014, Vodafone România modifică tarifele standard de roaming în conformitate cu Regulamentul de Roaming Internaţional impus în Uniunea Europeană. Astfel, prin serviciul de roaming Vodafone World, clienţii Vodafone vor beneficia de un mod de tarifare avantajos. Utilizatorii vor plăti 0,24 euro/ minut (TVA inclus), pentru un apel efectuat, 0,06 euro/ minut (TVA inclus) pentru un apel primit, 0,07 euro (TVA inclus) pentru trimiterea unui mesaj text. Şi traficul de date este redus la 0,25 euro/MB (TVA inclus)", se menţionează în comunicat.

Începând de la 1 iulie, tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeană vor fi reduse cu 20-55% faţă de cele aplicabile în prezent, astfel că utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fără TVA), a anunţat în urmă cu două săptămâni ANCOM.

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligaţi să îl respecte în cadrul planului tarifar de bază (Eurotarif), dar ei pot să pună la dispoziţia clienţilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă.

Vodafone lansează totodată şi serviciul "Roaming pe zi" care le permite abonaţilor să folosească minutele, SMS-urile şi traficul de date incluse în abonament atunci când călătoresc în străinătate.

În iulie şi august 2014, abonaţii Vodafone, clienţi noi şi existenţi, atât persoane fizice, cât şi clienţi business, pot vorbi în roaming cu o taxă zilnică redusă de la 3,99 euro/zi la 1,99 euro/zi. Şi clientii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming în abonament beneficiază de costuri reduse pentru această opţiune. Astfel, clienţii pachetelor RED pot vorbi nelimitat şi pot folosi traficul de internet inclus ori de câte ori călătoresc în Europa, la o taxă zilnică redusă de la 3 euro la 1,5 euro (TVA inclus).

Opţiunea este disponibilă pentru clienţii Vodafone care călătoresc în 35 de ţări, respectiv din Uniunea Europeană (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al MariiBritanii, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos, Ungaria), dar şi alte ţări precum Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Insulele Reunion, Gibraltar, Turcia, Albania sau Elveţia.

“Roaming pe zi” este valabilă şi pentru alte 12 destinaţii din afara Europei, dintre care şi SUA, pentru o taxă zilnică de 6 euro (TVA inclus)/ zi (pentru clienţii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming incluse), respectiv 8 euro (TVA inclus)/ zi (pentru clienţii altor tipuri de abonamente decat Vodafone RED).

Cele 12 destinaţii din afara Europei sunt SUA, Singapore, Hong Kong, Malaezia, Egipt, Australia, Ghana, Qatar, Japonia, Africa de Sud, India şi Noua Zeelandă.

Vodafone Romania are 487 de parteneri de roaming în 194 de ţări din lume şi 8 parteneri de roaming de date 4G în 7 ţări.

Vodafone România este al doilea jucător local de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici