70 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz: Cum arată acum fosta tabără de concentrare - IMAGINI filmate cu DRONA

Imagini filmate cu drona arată starea din prezent a fostei tabere de concentrare de la Auschwitz, la 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist.

5813 afișări
Imaginea articolului 70 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz: Cum arată acum fosta tabără de concentrare - IMAGINI filmate cu DRONA

De la eliberarea lagărului din 27 ianuarie 1945, Auschwitz a devenit un simbol al terorii şi al Holocaustului, fiind locul unde 1,1 milioane de bărbaţi, femei şi copii şi-au pierdut viaţa, informează cnn.com, care prezintă o înregistrare cu drona a fostului lagăr în prezent.

Construcţia taberei a început în 1941, iar până la eliberarea ei, în 1945, nu fusese încă terminată. Printre prizonierii trimişi în tabără se aflau evrei, romi, homosexuali, martori ai lui Iehova, polonezi şi sovietici.

80% dintre cei aduşi la Auschwitz-Birkenau au fost omorâţi imediat.

Cu patru instalaţii principale de exterminare, inclusiv camere de gazare şi crematorii, Auschwitz a fost cea mai mare tabără de concentrare care a operat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici