Abu Muhammad al-Adnani, numărul doi în reţeaua teroristă Stat Islamic, a fost ucis în Siria

Abu Muhammad al-Adnani, numărul doi în ierarhia reţelei teroriste Stat Islamic, a fost ucis în oraşul sirian Alep, anunţă organizaţia fundamentalistă sunnită, conform Institutului american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

7292 afișări
Imaginea articolului Abu Muhammad al-Adnani, numărul doi în reţeaua teroristă Stat Islamic, a fost ucis în Siria

Abu Muhammad al-Adnani, numărul doi în reţeaua teroristă Stat Islamic, a fost ucis în Siria

Abu Muhammad al-Adnani, adjunctul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, a fost ucis într-un raid aerian efectuat în oraşul sirian Alep, a transmis agenţia de ştiri Amaq, a reţelei teroriste sunnite.

Abu Muhammad al-Adnani, care era şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria), avea 39 de ani.

"Abu Muhammad al-Adnani a devenit martir în timpul confruntărilor militare din oraşul Alep", se arată într-un comunicat al Stat Islamic.

Zone ale oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei, sunt ocupate în prezent de grupuri insurgente siriene şi de membri ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Nu există detalii despre circumstanţele eliminării lui Muhammad al-Adnani. Serviciile de securitate siriene susţinute militar de Rusia şi o coaliţie internaţională coordonată de SUA efectuează separat operaţiuni antiteroriste în Siria.

Informaţiile privind moartea liderului terorist nu au fost confirmate încă de serviciile de informaţii occidentale.

Moartea lui Abu Muhammad este o lovitură pentru organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, care ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei, în nordul Egiptului şi în sud-estul Afganistanului, unde a proclamat un "califat".

Reţeaua teroristă Stat Islamic s-a remarcat prin crime extrem de brutale şi a revendicat o serie de atentate, inclusiv atacurile comise la Paris în noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, atentatele produse în martie 2016 la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi, şi atacul de la Nisa, din 14 iulie 2016, în care au fost ucise 86 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici