Agent Secret Service, JEFUIT la Washington. I-au fost furate arma, legitimaţia, staţia radio, cătuşele şi un USB

Arma, legitimaţia, staţia radio, cătuşele şi un dispozitiv de stocare de date USB i-au fost furate unui agent din cadrul Secret Service luni, la Washington, în apropiere de sediul central al acestei unităţi de elită a poliţiei americane, potrivit poliţiei şi unor surse, relatează CNN.

961 afișări
Imaginea articolului Agent Secret Service, JEFUIT la Washington. I-au fost furate arma, legitimaţia, staţia radio, cătuşele şi un USB

Agent Secret Service, JEFUIT la Washington. I-au fost furate arma, legitimaţia, staţia radio, cătuşele şi un USB (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Efectele agentului au fost furate din automobilul personal al acestuia, parcat într-o piaţă din centrul Washingtonului, către ora locală 16.00 (23.00, ora României).

Poliţia scrie, într-un raport depus câteva ore mai târziu la Departamentul Poliţiei Metropolitane, că agentul s-a întors la maşină şi a observat că luneta automobilului a fost "deschisă". Agentul a observat că "o geantă în care se aflau bunurile de pe listă a fost luată din maşină", se arată în raportul întocmit de poliţie.

Pe lista din raport, printre bunurile furate sunt enumerate un pistol negru de tip Sig Sauer, o staţie radio de tip APX6000, un USB, o geantă Patagonia neagră şi o legitimaţie Secret Service - numărul 1266.

Agentul, a cărui identitate nu este dezvăluită în raport, dar despre care o sursă la curent cu incidentul afirmă că face parte din cadrul Diviziei pentru Protecţia Preşedintelui, a văzut o persoană apropiindu-se de vehicul, "dar nu l-a văzut pe bărbatul respectiv luând ceva".

Secret Service a refuzat, marţi, să comenteze pe marginea acestui incident. Însă un oficial din domeniul aplicării legii a notat că USB-ul este încriptat şi protejat cu o parolă. El a apreciat, de asemenea, că furtul pare să nu reprezinte o ameninţare la adresa agenţiei.

Era necunoscut ce informaţii conţinea dispozitivul de stocare a datelor furat.

Unii membri Secret Service s-au declarat surprinşi de faptul că o asemenea infracţiune poate avea loc în timpul zilei şi atât de aproape de cartierul general al acestei unităţi de elită a poliţiei însărcinată, între altele, cu protecţia preşedinţilor americani.

Secret Service s-a confruntat cu o serie de scandaluri în ultimii ani, privind atât comportamentul unor agenţi şi ofiţeri, cât şi lacune în securitatea Casei Albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici