Ambasador rus: Proiectul sistemului antirachetă confirmă temerile Moscovei

Instalarea sistemelor antirachetă în ţări europene în pofida acordului nuclear cu Iranul confirmă cele mai mari temeri ale Rusiei, afirmă ambasadorul rus la UE, Vladimir Cizhov, considerând că este vorba de un proiect militar "ofensiv" al Statelor Unite, informează site-ul agenţiei TASS.

437 afișări
Imaginea articolului Ambasador rus: Proiectul sistemului antirachetă confirmă temerile Moscovei

Ambasador rus: Proiectul sistemului antirachetă confirmă temerile Moscovei (Foto: AFP)

"Există o întrebare logică: dacă Iranul nu mai reprezintă un pericol - chiar dacă nu este un partener, nu mai este un inamic -, atunci de ce mai este construit sistemul antirachetă şi împotriva cui", a declarat Vladimir Cizhov, ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană, într-un interviu acordat postului Rossiia 24.

"Reacţia Statelor Unite faţă de această problemă este evidentă, confirmând cele mai mari temeri ale Rusiei", a adăugat diplomatul rus.

"Acest sistem este doar cu numele unul european. Este un proiect pur american", a subliniat Cizhov.

Rusia a cerut săptămâna trecută Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice să renunţe la extinderea sistemului antirachetă, în contextul acordului marilor puteri cu Iranul. Acordul nuclear cu Iranul nu elimină ameninţarea balistică, a răspuns un reprezentant al Alianţei Nord-Atlantice, precizând că planul sistemului antirachetă va fi implementat şi explicând că elementele antibalistice din România şi Polonia nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici