Ambasadorul american în Coreea de Sud, rănit în urma unei agresiuni, a fost operat - VIDEO

Ambasadorul american în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost rănit joi, la Seul, în urma unei agresiuni comise de un bărbat de aproximativ 60 de ani, relatează Washington Times.

2041 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul american în Coreea de Sud, rănit în urma unei agresiuni, a fost operat - VIDEO

Ambasadorul american în Coreea de Sud, rănit în urma unei agresiuni

UPDATE: Ambasadorul SUA în Coreea de Sud a fost operat după agresiunea suferită

Ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost operat şi rămâne spitalizat după agresiunea de joi dimineaţă, relatează cotidianul The New York Times.

Mark Lippert este în stare stabilă după ce a fost operat pentru rănile suferite la faţă şi la braţul stâng, a declarat Robert Ogburn, consilier al ambasadei americane din Coreea de Sud.

Ambasadorul american a avut nevoie de 80 de copci pentru închiderea rănii de pe faţă, fiind operat în Spitalul universitar Yonsei din Seul. Viaţa ambasadorului SUA nu a fost niciun moment în pericol.

"Sunt bine şi am o dispoziţie excelentă", a transmis diplomatul american prin Twitter.

Mark Lippert a fost agresat joi, cu o lamă de ras, în timp mergea la un eveniment dedicat reconcilierii între Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

El a suferit leziuni la faţă şi la mână, potrivit CNN.

Autorul atacului - Kim Ki-jong, în vârstă de 55 de ani - a fost imobilizat şi arestat. Individul a strigat "Opriţi antrenamentele pentru război!" înainte de a-l ataca pe ambasadorul SUA. Departamentul de Stat american a condamnat atacul, care intervine în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite efectuează exerciţii navale implicând zece nave sud-coreene, un distrugător american şi elicoptere de tip Sea Hawk. Pe fondul exerciţiilor, armata nord-coreeană a lansat luni două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei.

Regimul de la Phenian a salutat agresiunea. Marţi, Coreea de Nord ameninţa că are capacitatea de a lansa un "atac militar preventiv" împotriva Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici