Andreas Lubitz cunoştea perfect regiunea din Alpii francezi unde s-a prăbuşit avionul Germanwings

Andreas Lubitz, copilotul german considerat responsabil de prăbuşirea avionului A320 al Germanwings, marţi, în Alpii francezi, cunoştea perfect această regiune, relatează presa franceză.

1464 afișări
Imaginea articolului Andreas Lubitz cunoştea perfect regiunea din Alpii francezi unde s-a prăbuşit avionul Germanwings

Andreas Lubitz cunoştea perfect regiunea din Alpii francezi unde s-a prăbuşit avionul Germanwings (Imagine: Hepta)

Deşi nu se poate spune dacă Andreas Lubitz a premeditat prăbuşirea avionului, mărturiile partenerilor săi de la clubul de aviaţie din care făcea parte sugerează că acesta cunoştea foarte bine Alpes-de-Haute-Provence şi, mai exact, locul unde a avut loc tragedia, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Pasionat de zborul cu planorul, Andreas s-a format la clubul din oraşul său natal care efectua periodic stagii în Alpes-de-Haute-Provence. "Sunt sigur că Andreas a participat cel puţin o dată sau de două ori la stagii cu noi la Sisteron (Alpes-de-Haute-Provence)", a explicat Ernst Müller, un septuagenar membru al clubului aeronautic din Montabaur.

Dieter Wagner, un alt membru al clubului precizează: "Andreas a participat la unul dintre aceste stagii în Alpes-de-Haute-Provence cu nepoata mea, care era prietenă cu el. Era pasionat de Alpi şi chiar obsedat. Sunt sigur că el cunoştea sectorul unde s-a prăbuşit avionul pentru că îl survolase cu planorul".

Un alt cotidian francez, Metro News, susţine că Andreas Lubitz mergea în vacanţă cu părinţii lui de la vârsta de nouă ani la clubul aeronautic din Sisteron, situat la 69 de kilometri de Le Vernet, o localitate din apropierea locului în care s-a prăbuşit avionul.

Un prieten al părinţilor copilotului a declarat pentru Metro News că Lubitz venea cu părinţii şi locuia într-un camping al clubului aeronautic. El era descris drept un "băiat normal" de către cei care în cunoşteau. Ulterior, Lubitz s-a alăturat clubului din Seyne-les-Alpes, tot împreună cu părinţii.

În regiune se află numeroase cluburi aeronautice, unde turiştii germani pasionaţi de acest sport vin încă din luna martie.

Cele două cluburi din Sisteron şi Montabaur fiind înfrăţite, "părinţii lui veneau să zboare cu planorul", mărturiseşte Francis Keser, de la clubul din Sisteron. "Nu vom putea înţelege niciodată o asemenea nebunie", a precizat el, adăugând: "Încep să apară numeroase coincidenţe. Dacă a venit la clubul din Seyne, este tulburător. Există probabil o legătură", a adăugat el.

Jean-Pierre Revolat, instructor la clubul aeronautic, este mai categoric: "Este părerea mea, nu pot garanta pentru ea, dar am impresia că a modificat traiectoria pentru a veni aici".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici