Angajat FBI, pus sub acuzare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei

Un tehnician din cadrul Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI) din SUA a fost pus sub acuzare în oraşul New York pentru acte de spionaj în favoarea Chinei, informează Fox News.

706 afișări
Imaginea articolului Angajat FBI, pus sub acuzare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei

Angajat FBI, pus sub acuzare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei

Tehnicianul electronist Kun Shan Chun, care avea acces la informaţii secrete, este acuzat de procurorii din Manhattan că este agent al Chinei.

Chun a fost inculpat pentru "fals, ascunderea unor activităţi, conspiraţie şi sustragere de informaţii".

Angajatul FBI este suspectat că are legături cu serviciile de spionaj chineze şi ar urma să îşi recunoască vinovăţia în instanţă.

Dosarul judiciar a fost dezvăluit luni, dar investigaţia penală pentru spionaj a fost iniţiată în martie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici