Angela Merkel îl felicită pe Alexis Tsipras şi îi doreşte "putere şi succes"

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat marţi pe noul premier grec Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stânga Syriza, precizând că îi doreşte "multă putere şi succes", într-un mesaj scris difuzat de Cancelaria de la Berlin, relatează AFP.

1010 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îl felicită pe Alexis Tsipras şi îi doreşte "putere şi succes"

Angela Merkel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vă felicit pentru învestirea în postul de premier al Republicii elene. Vă preluaţi funcţia într-o perioadă dificilă, în care vă veţi confrunta cu o mare responsabilitate", a scris cancelarul german.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat luni că Angela Merkel se aşteaptă ca noul Guvern grec să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat ţara în domeniul reformelor economice şi austerităţii bugetare.

Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani, liderul formaţiunii Syriza (stânga radicală), care s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate de duminică, a fost desemnat luni premier al Greciei şi a depus jurământul în faţa preşedintelui Carolos Papoulias.

Syriza, care a obţinut 149 din cele 300 de mandate în Parlament, cu 36,34% din sufragii, este primul partid din Europa care ajunge la putere contestând în mod deschis politicile de austeritate promovate de Germania. Syriza susţine, de asemenea, o reducere a datoriei greceşti, întâmpinând rezistenţa creditorilor ţării - UE şi FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici