Aproximativ 300 de persoane au murit în ultimele zece zile în India din cauza caniculei

Departamentul indian de meteorologie a emis o alertă cod roşu pentru câteva state, în timp ce seceta a provocat moartea a cel puţin 289 de persoane în ultimele zece zile, relatează DPA, în pagina electronică.

234 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 de persoane au murit în ultimele zece zile în India din cauza caniculei

Aproximativ 300 de persoane au murit în ultimele zece zile în India din cauza caniculei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Departamentul a anunţat că vremea secetoasă şi extrem de caldă va continua în următoarele trei zile în mare parte din nordul Indiei, inclusiv în capitala naţională New Delhi. Temperaturile din aceste regiuni s-au situat duminică între 42 şi 48 de grade Celsius.

Cel puţin 100 de persoane au murit şi există probleme cu apa în mai multe districte din Andhra Pradesh, a declarat premierul statului, Chandrababu Naidu, pentru Times of India.

Naidu a cerut populaţiei să nu se aventureze afară din case sau birouri în timpul orelor de vârf, între 11.00 şi 16.00.

În statul Telangana, canicula a provocat moartea a 130 de persoane în ultimele zece zile, a declarat comisarul pentru managementul dezastrelor Bhambal Ram Meena. În total, 35 de decese legate de valul de caniculă au fost anunţate în capitală şi suburbiile acesteia, în timp ce alte 23 au fost raportate în statul Odisha din estul ţării şi unul în Bengalul de Vest, a anunţat televiziunea Doordarshan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici