Aproximativ 500 de romi, evacuaţi de autorităţile franceze din oraşele Grenoble şi Paris

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate miercuri de autorităţile franceze din oraşele Grenoble şi Paris, relatează site-ul agenţiei de presă AFP.

312 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 500 de romi, evacuaţi de autorităţile franceze din oraşele Grenoble şi Paris

Aproximativ 500 de romi, evacuaţi de autorităţile franceze din oraşele Grenoble şi Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O tabără de romi a fost evacuată din oraşul Grenoble, din vestul Franţei, în cursul zilei de miercuri, la ordinul primăriei.

Tabăra este cunoscută sub numele de "Esmonin", fiind formată în prezent din aproximativ 300 de persoane. Evacuarea a fost anunţată la jumătatea lunii mai de către primarul ecologist al oraşului Grenoble, Eric Piolle, care a garantat "siguranţa populaţiei" faţă de "reţelele mafiei" care s-au dezvoltat în Grenoble.

"Nu putem rezolva aceste probleme lăsând lumea în această stare, ca să revină la taberele anilor 1960", a declarat miercuri primarul Piolle.

El a atras atenţia asupra "condiţiilor inumane" din tabăra de romi de la Grenoble, precizând că primăria încearcă să găsească metode alternative pentru relocarea membrilor acesteia, printre care alocarea unor case mobile a căror capacitate de găzduire să fie de 50 de persoane. Câteva dintre famiile de romi au fost deja relocate în lunile anterioare, a mai adăugat Piolle.

Tabăra "Esmonin" s-a stabilit în centrul comercial Grand Place din Echirolles, suburbie a oraşului Grenoble, numărând până de curând în jur de 400 de membri, dintre care 200 de mineri, creând conflicte puternice cu localnicii timp de mai multe luni.

Tot miercuri, a fost evacută o altă tabără formată din aproximativ 200 de imigranţi în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt cetăţeni din Eritreea şi Sudan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici