ASALT rus asupra ultimei nave ucrainene în Crimeea

Forţele ruse au atacat, marţi, ultima navă sub pavilion ucrainean în Crimeea, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Vladislav Seleznev.

4594 afișări
Imaginea articolului ASALT rus asupra ultimei nave ucrainene în Crimeea

ASALT rus asupra ultimei nave ucrainene în Crimeea

Atacatorii au urcat la bordul navei Cerkasi, pe lacul Donuzlav, în timp ce echipajul s-a baricadat în interiorul navei, a declarat el pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui marinar ucrainean aflat la bord, care a intrat în legătură cu publicaţia online Ukrainska Pravda, atacatorii au ajuns la bordul a două vedete rapide, în timp ce elicopterele survolau lacul.

Forţele ruse care au preluat luni controlul navei Kostiantin Olceanski, au încercat să preia controlul şi asupra vasului Cerkasi, dar acesta a făcut manevre abile, fără să se oprească, pentru a nu le lăsa să îl abordeze, potrivit acestui marinar, pe nume Oleksandr Gutnik.

Navele ucrainene sunt blocate pe lacul Donuzlav. După ce au preluat controlul prin forţă, luni dimineaţa, asupra unei bazei Feodosia, ruşii aproape că au preluat controlul total al Crimeei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici