Atacurile din Ottawa: Caporalul Nathan Cirillo, ucis în incidente, avea un băieţel pe care îl crescuse singur

Caporalul Nathan Cirillo, în vârstă de 24 de ani, ucis miercuri la Ottawa, era tatăl unui băieţel în vârstă de patru ani şi membru al regimentului de rezervişti Argyll & Sutherland Highlanders din Canada, cu sediul în Hamilton, Ontario, relatează CBC News, în pagina electronică.

333 afișări
Imaginea articolului Atacurile din Ottawa: Caporalul Nathan Cirillo, ucis în incidente, avea un băieţel pe care îl crescuse singur

Caporalul Nathan Cirillo, ucis în incidentele din Ottawa, avea un băieţel pe care îl crescuse singur (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Bărbatul a fost împuşcat în timp ce se afla în gardă la monumentul eroilor de război din centrul capitalei canadiene şi a decedat ulterior la spital. Militarii care păzesc memorialul fac parte din garda ceremonială, soldaţi angajaţi cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, care fac de serviciu cu ora. Ei poartă arme care nu sunt încărcate.

Argyll este o unitate de infanterie formată din rezervişti, una dintre cele mai mari din armata canadiană, cu peste 250 de militari. Potrivit colonelului în retragere Geordie Elms, regimentul din Hamilton a luptat în cele două războaie mondiale, precum şi în Afganistan.

Cirillo are două surori, iar părinţii lor sunt divorţaţi. El s-a înrolat în calitate de cadet la vârsta de 13 ani, potrivit primarului oraşului Hamilton, Bob Bratina.

Unchiul lui Nathan, Jim Cirillo, a afirmat că tatăl acestuia se află de câţiva ani în Costa Rica. Nathan a încercat să ia legătura cu el în urmă cu câţiva ani, iar recent a reluat legăturile cu mama sa. Ea va fi cea care va avea grijă de fiul lui, Marcus, şi cei doi câini ai acestuia. Mama micuţului Marcus l-a născut când era încă adolescentă şi a dispărut din viaţa lui, băieţelul fiind crescut doar de tată.

Cirillo era antrenor personal, fost angajat la o sală de fitness şi gardian la un club din Hamilton. Managerul clubului, Billy Pozeg, a declarat că acestea venea deseori direct în uniformă militară şi se schimba la club înainte de a-şi începe tura. El a adăugat că Cirillo era o fire veselă, iar visul lui era să devină militar profesionist.

Fotografiile postate pe conturile lui de Facebook şi Instagram înfăţişează un bărbat care zâmbeşte mereu, care cântă la chitară şi îşi iubeşte cei doi câini de talie mare. El a pozat pentru turişti chiar înainte de a fi atacat.

Prietena lui Cirillo, Marie Michele, şi-a dat seama că acesta a fost împuşcat atunci când au fost transmise la televizor imagini cu paramedicii care încercau să îi salveze viaţa. "I-am văzut faţa şi era el. Aşa am aflat că este Nathan", a spus ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici