Ban Ki-moon s-a declarat "foarte îngrijorat" în legătură cu situaţia umanitară din Coreea de Nord

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat marţi "foarte îngrijorat" în legătură cu situaţia umanitară din Coreea de Nord şi "profund afectat de descoperirile" comisiei mandatate de Naţiunile Unite.

238 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon s-a declarat "foarte îngrijorat" în legătură cu situaţia umanitară din Coreea de Nord

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul general este foarte îngrijorat în legătură cu situaţia umanitară (...) din Coreea de Nord", a anunţat purtătorul de cuvânt al secretarului general al Naţiunilor Unite într-un comunicat. "El este profund afectat de descoperirile Comisiei de anchetă despre situaţia drepturilor omului" în această ţară, a adăugat el.

Această comisie, alcătuită din trei jurişti, a publicat luni un raport în care acuză regimul nord-coreean de crime împotriva umanităţii şi cere comunităţii internaţionale să acţioneze pentru ca oficialii acestuia să fie traşi la răspundere.

"Secretarul general speră că acest raport va permite înregistrarea unor progrese în cunoaşterea la nivel internaţional a gravelor încălcări ale acestor valori (drepturile omului) în Coreea de Nord", se mai arată în comunicat. "El (Ban Ki-moon) cere autorităţilor nord-coreene să colaboreze cu comunitatea internaţională pentru a ameliora situaţia drepturilor omului şi condiţiile de viaţă ale poporului său", a subliniat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici