Barack Obama: Lumea este mai sigură când Europa şi SUA sunt solidare. Rusia este singură

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat miercuri la încheierea summitului UE-Statele Unite că lumea este "mai sigură şi mai dreaptă când Europa şi Statele Unite sunt solidare".

840 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Lumea este mai sigură când Europa şi SUA sunt solidare. Rusia este singură

Barack Obama: Lumea este mai sigură când Europa şi SUA sunt solidare. Rusia este singură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite şi Europa sunt unite" în criza ucraineană, iar "Rusia este singură", a adăugat Obama în cursul unei conferinţe de presă.

Moscova "a făcut un calcul prost", crezând că va crea diviziuni între Statele Unite şi Uniunea Europeană, a precizat preşedintele Obama după o întâlnire care a durat peste o oră cu preşedinţii Consiliului European Herman Van Rompuy şi Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

Obama a apreciat că criza ucraineană demonstrează "necesitatea pentru Europa de a-şi diversifica sursele de energie", în timp ce este foarte dependentă de importul de gaz rusesc.

Preşedintele american, care a participat la un summit nuclear şi la o reuniune G7 la Haga, luni şi marţi, se va întâlni cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, după care va rosti un discurs despre relaţiile transatlantice la Bruxelles. Ulterior, el va merge la Roma, unde se va întâlni, joi, cu Papa Francisc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici