Belgia este "dispusă" să preia peşedinţia prin rotaţie a UE în 2017

Belgia este "dispusă" să preia peşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene în cea de-a doua jumătate a anului 2017, a anunţat, miercuri, Ministerul belgian al Afacerilor Externe, potrivit Le Figaro online.

689 afișări
Imaginea articolului Belgia este "dispusă" să preia peşedinţia prin rotaţie a UE în 2017

Belgia este "dispusă" să preia peşedinţia prin rotaţie a UE în 2017 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Belgia este dispusă să preia acestă preşedinţie dacă ni se cere acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Didier Vanderhasselt.

Ministrului ungar de Externe a anunţat de asemenea, marţi, că ţara sa a semnalat Uniunii Europene că este pregătită să preia de la Marea Britanie responsabilitatea de a deţine preşedinţia prin rotaţie a Blocului comunitar în cea de-a doua jumătate a anului 2017. Acesta a spus că retragerea Marii Britanii din UE a ridicat semne de întrebare grave şi a generat presupuneri privind anumite probleme precum statutul preşedinţiei UE prin rotaţie, în contextul negocierilor privind ieşirea ţării din Blocul comunitar.

Ministrul a spus că Ungaria, cu ajutorul partenerilor săi din cadrul Grupului de la Vişegrad, este singurul stat membru UE care a prezentat un răspuns de succes în faţa pricipalelor provocări în ceea ce priveşte situaţia anormală din Europa, cum ar fi criza migraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici