Canada va trimite la OMS un vaccin experimental împotriva Ebola

Canada trimite începând de luni la Geneva peste 1.000 de doze ale unui vaccin experimental oferit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în cadrul luptei internaţionale împotriva epidemiei de Ebola, a anunţat, duminică, Spitalul Universitar din Geneva (SUG).

250 afișări
Imaginea articolului Canada va trimite la OMS un vaccin experimental împotriva Ebola

Canada va trimite la OMS un vaccin experimental împotriva Ebola (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Guvernul canadian a anunţat că va trimite dozele de vaccin începând de luni, iar acestea vor ajunge marţi la Geneva, a declarat Agnes Reffet, purtătorul de cuvânt al spitalului din Geneva, unde va fi depozitat vaccinul.

Canada a anunţat încă din luna august că va oferi OMS 800 de fiole conţinând fiecare aproximativ două doze ale vaccinului experimental VSV-EBOV dezvoltat de Laboratorul naţional de microbiologie (LNM) din Winnipeg.

Vaccinul va fi depozitat la o temparatură de cel puţin 80 de grade. Guvernul canadian a anunţat că va expedia fiolele în cadrul a trei transporturi aeriene separate, ca măsură de precauţie, în cazul unui accident sau a unei deficienţe a sistemului de controlare a temperaturii.

OMS a identificat două vaccinuri experimentale care au dat rezultate încurajatoare la primele teste realizate pe maimuţe: vaccinul canadian VSV-EBOV, a cărui licenţă de comercializare este deţinută de compania americană NewLink Genetics, şi vaccinul dezvoltat de compania britanică GlaxoSmithKline (GSK). Testele pe oameni urmează să înceapă în Elveţia la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, a precizat Agnes Reffet.

Testele vor fi realizate de spitalul universitar din Geneva, care a fost desemnat de Guvernul elveţian să asigure îngrijirea angajaţilor organizaţiilor umanitare internaţionale suspectaţi de contaminare cu virusul Ebola în misiunile desfăşurate în zonele afectate.

Testele clinice ale vaccinului deţinut de compania NewLink au început săptămâna trecută în Statele Unite. Potrivit Guvernului canadian, rezultatele sunt aşteptate în luna decembrie. Până în acest moment, nu există un tratament sau vaccin omologat împotriva virusului Ebola, care a provocat peste 4.500 de morţi, în special în Africa de Vest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici