Video CAUZA tragediei din Marea Mediterană, în care au murit peste 800 de oameni: Naufragiul vasului cu imigranţi, cauzat de căpitan, care s-a apropiat de nava sosită în ajutor - VIDEO

Procurorii italieni consideră că scufundarea ambarcaţiunii cu imigranţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Mediterană, a fost cauzată accidental de căpitanul vasului, care s-a apropiat de o navă comercială mai mare venită în ajutor.

4803 afișări

Căpitanul vasului care s-a scufundat duminică, provocând moartea a peste 800 de persoane, tunisianul Mohammed Ali Malek, în vârstă de 27 de ani, şi un membru al echipajului, sirianul Mahmud Bikhit, în vârstă de 25 de ani, au fost arestaţi luni, relatează BBC News Online.

Căpitanul Malek a fost acuzat de provocarea unui naufragiu, omucideri şi complicitate la imigraţie clandestină. Bikhit a fost acuzat doar de complicitate la imigraţie clandestină. Cei doi vor compărea în instanţă vineri.

Procurorii italieni afirmă că există două cauze ale naufragiului. Ei afirmă că Malek a încercat să se apropie de nava sosită în ajutor şi "a cauzat accidental coliziunea între vasul de pescuit de mici dimensiuni şi nava comercială mai mare".

Cea de-a doua cauză este "supraaglomerarea vasului de pescuit; astfel, ambarcaţiunea s-a dezechilibrat din cauza manevrei greşite, determinându-i pe imigranţii de la bord să se mute. Ulterior s-a scufundat".

Procurorul şef Giovanni Salvi a afirmat că bilanţul uriaş al tragediei este rezultatul numărului mare de imigranţi care erau închişi în cala ambarcaţiunii.

Un val de imigranţi ilegali încearcă să ajungă pe ţărmurile Uniunii Europene, în special în Italia şi Malta. Ei fug din calea unor conflicte, a reprimării şi sărăciei din ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

Cel puţin 1.500 de persoane s-au înecat în Mediterana de la începutul acestui an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici