CE, întrebată despre disputa România-Bulgaria: Rezolvarea problemelor cu vecinii, condiţie de aderare

Ţările candidate la accederea în UE ştiu că una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru aderare este rezolvarea problemelor cu vecinii, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al CE, întrebat în legătură cu declaraţiile lui Cristian Diaconescu referitoare la Bulgaria.

424 afișări
Imaginea articolului CE, întrebată despre disputa România-Bulgaria: Rezolvarea problemelor cu vecinii, condiţie de aderare

CE, întrebată despre disputa România-Bulgaria: Rezolvarea problemelor cu vecinii, condiţie de aderare

"Toate ţările care se află în proces de aderare, deci ţările candidate, ştiu foarte bine că una dintre condiţii este rezolvarea problemelor cu vecinii. Cooperarea regională şi bunele relaţii cu vecinii reprezintă o parte foarte importantă a proceslui de aderare", a declarat Peter Stano, purtător de cuvânt al comisarului pentru Extindere, Stefan Fulle.

El a refuzat să se refere concret la cazul disputei menţionate de ministrul Cristian Diaconescu dintre România şi Bulgaria şi a precizat că "nu va face niciun fel de speculaţii".

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, marţi, la Digi 24, că "există o zonă în litigiu în ceea ce priveşte chiar frontiera de stat, marea teritorială" dintre România şi Bulgaria, el explicând că este vorba de 17 kilometri pătraţi şi că vor avea avea loc discuţii cu experţi bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici