Ce pierde Marea Britanie în cazul în care Scoţia optează pentru independenţă

Scoţienii votează joi dacă se vor separa de Marea Britanie, o decizie care ar aduce Scoţiei independenţa dar care ar însemna în acelaşi timp şi pierderi pentru britanici de la mari actori la mâncare şi peisaje specifice, relatează ABC News.

4750 afișări
Imaginea articolului Ce pierde Marea Britanie în cazul în care Scoţia optează pentru independenţă

Ce pierde Marea Britanie în cazul în care Scoţia optează pentru independenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

1. Scotch. Această băutură provine, prin definiţie, dintr-un singur loc şi anume Scoţia.

2. Sean Connery. Poate cel mai cunoscut actor scoţian de la Hollywood, Sean Connery a afirmat clar că este în favoarea independenţei scoţiene şi susţine "valorile democratice centrale pentru care poporul Scoţiei le păzeşte cel mai bine".

3. Susan Boyle. Cântăreaţa scoţiană care a creat senzaţie la concursul "Britain's Got Talent" consideră că scoţienii "vor putea să îşi păstreze identitatea şi în cadrul Marii Britanii".

4. Castelul din Edinburgh. Britanicii nu vor mai putea introduce Castelul din Edinburgh, o faimoasă atracţie turistică, pe lista cu cele mai impresionante locuri de văzut de pe teritoriul său, dacă Scoţia devine independentă.

5. Haggis. Este un fel de mâncare tradiţional scoţian din stomac umplut cu organe de oaie.

6. Gerard Butler. Un alt actor scoţian faimos, Gerard Butler nu este prea sigur în legătură cu independenţa Scoţiei. "Eram total proindependenţă (...) dar acum sentimentul meu este că ar trebui să ne strângem laolaltă mai degrabă decât să ne separăm", a declarat el în mai.

7. Robert Burns. Scriitor scoţian faimos care a scris poemul "Auld Lang Syne", cântat în lumea întreagă de Anul Nou.

8. Monstrul din Loch Ness. Misterioasa creatură vine din Scoţia şi unele persoane s-au întrebat dacă monstrul şi-a făcut apariţia pentru a-şi exprima opinia cu privire la independenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici