Cel puţin 20 de civili morţi, după ce un spital a fost bombardat în oraşul sirian Alep

Cel puţin 20 de civili au murit în noaptea de miercuri spre joi în Siria, după ce un spital din oraşul Alep a fost bombardat de forţele guvernamentale, a anunţat Apărarea civilă, citată de Le Figaro online.

664 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de civili morţi, după ce un spital a fost bombardat în oraşul sirian Alep

Cel puţin 14 civili morţi în Siria, după ce un spital a fost bombardat de forţele guvernamentale (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cel puţin 20 civili, printre care doi medici şi trei copii, au murit în noaptea de miercuri spre joi, după ce un spital din oraşul Alep, dintr-o zonă aflată sub controlul rebelilor sirieni, a fost bombardat, susţine Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Reuters. Printre cei decedaţi se află şi singurul pediatru din oraş, potrivit OSDO.

Serviciul de intrevenţie al Apărării Civile a anunţat pe pagina de Facebook că bilanţul total este de 30 de morţi. Potrivit unui bilanţ anterior, 14 civili muriseră.

Un imobil rezidenţial din apropiere a fost, de asemenea, avariat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat faptul că raidurile au fost efectuate de "avionale regimului" de la Damasc.

Cei mai mulţi pacienţi ai acelui spital sunt în vârstă şi suferă de boli cronice. Clădirea a fost puternic deteriorată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici