Chişinăul condamnă participarea militarilor ruşi la manevre "ilegale" organizate în Transnistria

Administraţia de la Chişinău a denunţat, joi după-amiază, participarea militarilor ruşi din regiunea separatistă Transnistria la exerciţii militare catalogate drept "ilegale".

7807 afișări
Imaginea articolului Chişinăul condamnă participarea militarilor ruşi la manevre "ilegale" organizate în Transnistria

Chişinăul condamnă participarea militarilor ruşi la manevre "ilegale" organizate în Transnistria

"Ministerul moldovean al Apărării exprimă îngrijorare în legătură cu desfăşurarea ilegală, în raioanele de est ale Republicii Moldova, a exerciţiilor comune ale forţelor speciale transnistrene şi unităţilor Grupului operativ al trupelor ruse din regiune", informează un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Organizarea acestor aplicaţii sfidează legislaţia naţională", atrage atenţia Ministerul moldovean al Apărării.

Militari ruşi şi membri ai armatei subordonate Administraţiei separatiste de la Tiraspol au efectuat exerciţii antiteroriste în Transnistria în perioada 27 iulie-3 august. Regimul separatist condus de Evgheni Şevciuk a argumentat că armata transnistreană a vrut să înveţe din experienţa trupelor ruse.

Chişinăul a solicitat în mai multe rânduri retragerea celor circa 1.000 de militari ruşi staţionaţi în Transnistria în cadrul unei misiuni catalogată ca având scopul menţinerii păcii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici