Coaliţia împotriva grupării Statul Islamic a ucis 521 de jihadişti în Siria în prima lună

Atacurile aeriene ale coaliţiei împotriva jihadiştilor s-au soldat în Siria cu 533 de morţi în prima lună, în principal membri ai grupării ultraradicale Statul Islamic (SI), a anunţat joi organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

523 afișări
Imaginea articolului Coaliţia împotriva grupării Statul Islamic a ucis 521 de jihadişti în Siria în prima lună

Coaliţia împotriva grupării Statul Islamic a ucis 521 de jihadişti în Siria în prima lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bilanţ, prezentat de către directorul Observatorului Rami Abdel Rahmane, anunţă uciderea a 464 de combatanţi SI, 57 din cadrul grupării Frontul al-Nusra - aripa siriană a reţelei Al-Qaida, şi a 32 de civili, inclusiv şase copii şi cinci femei, în urma atacurilor aeriene efectuate începând de la 23 septembrie şi până în prezent.

"Marea majoritate" a combatanţilor SI şi Frontului al-Nusra ucişi în atacuri "nu sunt sirieni", a precizat Rahmane.

Statele Unite, ajutate de către aliaţii lor arabi au lansat pe 23 septembrie primele atacuri aeriene împotriva SI în Siria, pentru a opri înaintarea grupării către Kobane, un oraş sirian kurd de la frontiera cu Turcia, apărat de miliţii kurde din cadrul PYD, deschizând astfel un nou front în războiul împotriva acestei puternice organizaţii sunnite, vizate deja de atacuri aeriene în Irak.

Statele Unite au efectuat luni prima largare de armament şi muniţie destinate forţelor kurde de la Kobane.

Însă Pentagonul a recunoscut miercuri că o încărcătură de armament largată de forţele americane la Kobane a ajuns pe mâna jihadiştilor din SI în loc să ajungă la combatanţii kurzi. Două din cele 28 de palete cu arme, muniţii şi material medical largate luni dimineaţa kurzilor din Unităţile pentru Protecţia Poporului (YPG) au ratat ţinta şi au ajuns în poziţii controlate de SI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici